fredag, 04 desember 2020 09:53

Meghan Trainor har brukt tiden godt

Skrevet av NTB-TT-Ann Edliden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dette er året for julealbum, og Meghan Trainor er en av mange artister som har kastet seg på trenden. Dette er året for julealbum, og Meghan Trainor er en av mange artister som har kastet seg på trenden. Foto: AP

Egentlig skulle hun på storstilt turné med Maroon 5. Men i stedet ble det karantene, graviditet – og innspilling av julealbum.

– Vi så plutselig at naboene våre begynte å pynte huset med juledekorasjoner i vår, som en måte å formidle glede på. Jeg har alltid vært helt gal etter jula, og tenkt at jeg skal lage et julealbum «en gang». Det var mange tegn på at nå, nå var tiden inne, sier Meghan Trainor – kjent for storhiten «All About That Bass».

Trainor forteller at hun spilte inn sangene til julealbumet i hjemmestudioet sitt. «A Very Trainor Christmas» består av seks nye låter, skrevet av artisten selv – og tolv tolkninger av amerikanske juleklassikere som «Winter Wonderland» og «White Christmas» – sistnevnte i duett med komikeren Seth MacFarlane.

Det er også flere samarbeid som har fått plass på albumet.

– «Rudolph The Red-Nosed Reindeer» ble eksempelvis et samarbeid med mine yngre søskenbarn, og på «Have Yourself A Merry Little Christmas» synger jeg med pappa Gary. Jeg ble overlykkelig da Seth takket ja, men aller gladest ble jeg da mine idoler i Earth, Wind & Fire gikk med på å synge inn låten min, «Holidays», framholder hun.

Samarbeidet beskriver hun som en barndomsdrøm, noe hun har hatt på den såkalte bucketlisten.

– Det var nesten livsomveltende: Det at de gikk med på å spille inn låten, og at de kunne tenke seg å gjøre en musikkvideo med meg. De var supertrivelige og brydde seg virkelig om at det skulle bli så bra som mulig, selv om vi fikk restriksjoner vi måtte følge, forklarer artisten.

Starter etter Halloween

Meghan Trainor starter julepyntingen rett etter Halloween, som i USA alltid feires 31. oktober.

– Jeg fyller år 22. desember, så julen har en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg starter med å høre på Frank Sinatras julealbum. Det har en så rolig og lun følelse, mener Trainor. Og legger til at ettersom hun nå er gravid, så passer det fint å bare putte på seg en romslig julegenser.

Håpet hennes er at noen kommer til å lytte til «A very Trainor Christmas» år etter år, hun vil gjerne forbindes med julen – slik Mariah Carey og «All I Want For Christmas» gjør.

– Mariah Carey tenker jeg på som julens dronning. Jeg melder meg gjerne som julens prinsesse.

– Kjipt år

At det er et spesielt år gjør at julemusikken kanskje får ekstra stor betydning. Det virker som både artister og musikkindustrien har troen på dette, ettersom det slippes flere julelåter dette året enn noensinne.

– For min del handler det om at jeg vil gi folk noe å danse til – så man kan tenke på noe annet. Det har hjulpet meg i denne tiden. Musikk er terapi. Albumet er tilegnet alle som har hatt et skikkelig kjipt år. Jeg håper vi i det minste kan bringe inn litt smil og glede.

Den avlyste turneen og tiden i karantene gjorde at 26-årige Trainor og mannen, skuespilleren Daryl Sabara, valgte å starte familie litt tidligere enn det som til da hadde vært tanken.

– Det var jo meningen at jeg skulle på turné med Maroon 5. Å tenke på barn lå et stykke fram, men da alt det planlagte ble avlyst, så kjente jeg at «ok, da kan vi like gjerne forsøke nå». Jeg kommer til å være i åttende måned under julefeiringen med familien, så det føles ekstra koselig.