fredag, 18 september 2020 09:26

Vidar Villa vil bare ha "En Time Til"

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Etter å ha solgt over 7000 billetter og gjennomført 44 utsolgte konserter på en båt i sommer, har ikke coronapandemien bremset suksessen til Vidar Villa, med Norges mest omfattende turné i 2020.

Med 100 millioner streams på Spotify og utsolgte konserter over hele landet de siste årene er Vidar Villa soleklart en av Norges største norskspråkelige artister.

Gjennombruddet kom med superhiten "One Night Stand" som lå på toppen av VG-lista og Spotifylistene hele sommeren 2017.

Nå slipper Vidar Villa musikk i et fellesforetak med Universal Music Norge, og "En Time Til" - produsert av Nora Collective sitt stjerneskudd Kastel - er første låt fra en kommende EP.

Låten ble skrevet etter en forelskelse som ikke gikk den retningen han ønsket. Etter at det raknet fullførte han allikevel låten, for å få med seg noe positivt og verdifullt fra det, selv om det ikke gikk helt veien.

Vidar sier følgende om "En Time Til": Jeg begynte å skrive låten da jeg var forelska tidligere i år. Hadde en greie gående med ei jente, men det ble ikke så mye som en time til der. Låten handler om hvor ekstrem og forvirrende opplevelse det er å plutselig være stormforelska, når man ikke er det så ofte eller kanskje aldri har vært det før. Hvordan man blir tatt på senga av hvordan alt føles, og hvordan alt brått snus på hodet.

Vidar skriver all sin musikk selv, sammen med låtskriverkollega Jonas Thomassen og resten av bandet sitt. De har tidligere fokusert på humoristiske tekster, og tidløse, fengende poplåter med et organisk uttrykk, med kassegitarer og akustisk perkusjon i sentrum.

Nå kjenner Vidar at han har kommet til den fasen av livet der de rundt han begynner å etablere seg, og ting er i ferd med å forandre seg.

-Man kjenner noen ganger på et press for å roe ting litt ned, finne en kjæreste, og plutselig har man litt nye ønsker og behov. Man havner fort i en situasjon der man sammenligner seg med andre på “sin egen alder” og hvor man er i livet. Andre ganger føler man kanskje på at man ikke føler at man vil “bli voksen”, selv om man “burde” det.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.