mandag, 06 april 2020 17:50

Kongsbergjazz koronaavlyser i 2020

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kongsberg Jazzfestival avlyser – vil ikke vente på myndighetene. Kongsberg Jazzfestival avlyser – vil ikke vente på myndighetene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix NTB kultur

Kongsberg Jazzfestival, som foregår i juli, har knapt solgt billetter siste måned. Nå avlyser man 2020-utgaven for å unngå et mulig underskudd på 12–15 millioner kroner.

– Vi har knapt solgt billetter de siste fire ukene og forventer at billettsalget vil stå bom stille i flere uker fremover. Budsjetterte billettinntekter er alene 14 millioner. Dette er det ikke mulig å hente inn. Vi har sett på ulike scenarioer og de viser alle betydelig risiko. Ved å ta en beslutning om avlysning nå, reduseres denne risikoen betydelig, sier styreleder Juel H. Rye.

Avgjørelsen skjer ifølge pressemeldingen med tungt hjerte, men Rye påpeker at styret har et ansvar for å ta vare på på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid.

– Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styrelederen.

Ifølge VG vil ikke festivalen vente lenger på et nasjonalt forbud, og tar sjansen på at avlysningen uansett utløser klausul som fritar dem for ansvar. Festivalsjef Kai Gustavsen går ut med skarp kritikk mot myndighetene som ikke har satt foten ned allerede, slik en unison bransje ber om med tanke på hvilken smittefare festivaler representerer.

– Vi går foran fordi vi regner det som sikkert at det kommer et nasjonalt forbud. Når en av landets største og eldste festivaler avlyser, håper jeg får fart i sentrale myndigheter.

De som har kjøpt billetter til Kongsberg Jazzfestival 1. til 4. juli i år får tilbud om tilbakeføring av billettpengene eller flytting av billetter til 2021.

– Vi kommer med dette så raskt det praktiske er på plass. I påvente av videre avklaring, ber vi om litt tålmodighet, sier Gustavsen.

Artistene som er booket til 2020-utgaven av den tradisjonsrike jazzfestivalen, får tilbud om å flytte oppdraget til 2021. Blant dem som skulle opptrådt der er Astrid S, Angelina Jordan, Lionel Richie, Nils Petter Molvær, Snarky Puppy, Dee Dee Bridgewater, Melissa Aldana, Rymden, Kenny Garrett, Arild Andersen og Barre Phillips og Susanna.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

Den menige stortingsrepresentant skal nå tjene 1,171 millioner kroner, i alle fall er det forslaget som trolig vedtas torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå kan du vippse til dansker og finner

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Les mer i RingeriksAvisa

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

18-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Les mer i RingeriksAvisa

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

17-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, skal etter planen avhøres mandag formiddag.

Les mer i RingeriksAvisa