fredag, 01 mai 2015 17:34

Jaa9 & OnklP ute med albumet FØKK FERIE

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(14 Stemmer)

Torsdag 30. april, slapp Jaa9 & OnklP sitt fjerde album Føkk Ferie og det ble feiret da de entret scenen på Rockefeller.

Jaa9 & OnklP har samarbeidet om en rekke utgivelser de siste tretten årene og nå har rapduoen sluppet sin fjerde fullengder. Føkk Ferie består av elleve låter inkludert førstesingelen "Alt På Stell", og gjestes av Klish og Shitrich.

- Det er et klassisk 9&P album hvor vi sedvanlig har samlet opp et tønne krutt og gått for bare bangere. Tradisjonen tro er det en fin blanding mellom humor og alvor, og det kan hende vi har blitt litt eldre, sier Jaa9.

Albumtittelen forteller duoen at spiller på hvilken innstilling man har om man er sin egen sjef – hvordan man selv avgjør om man har fri hele tiden eller om man er på jobb hele tiden. Plata er produsert av Slipmats ("Alt På Stell"), Ralph Myerz ("Min Vei", "Føkk Ferie"), Kvamkollektivet ("Jens Weissflog"), Sorte Beats ("Brugata Boogie", "Følgeru Med", "Domino") og Jaa9 selv ("Per Vet Best"). Arne Frangos, som er duoens faste DJ, har også hatt en definerende rolle på plata med scratches på fire av låtene – alt gjort hjemmefra i morgenkåpen sin.

- Etter å ha både jobbet og hengt ut sammen utallige ganger på de rareste steder og med de rareste folk over utallige år, var det en glede å få være med på dette prosjektet. Jeg kjenner både Pål og Johnny ganske så godt, noe som helt klart var en stor fordel under innspillingen. Enkelte tilfeller av telepati har forekommet. Det har kort sagt vært en særdeles gøyal innspillingsprosess, noe jeg er sikker på har smittet kraftig over på låtene vi har gjort sammen, forteller Ralph Myerz om samarbeidet.

Rapduoen Jaa9 & OnklP består av Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien. De stammer fra det Lillehammer-baserte rapkollektivet Dirty Oppland og har siden 2002 jobbet sammen om en rekke utgivelser; Bondegramatikk - the mixtape (2003), Sjåre Brymæ (2004), Bondedramatikk - en gateplate (2008), Sellout! (2009), Lasse & Geir (2011) og Diskoteket er stengt (2013). Føkk Ferie er deres fjerde album.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Stortingsrepresentantene øker trolig lønna med 5,2 prosent

Den menige stortingsrepresentant skal nå tjene 1,171 millioner kroner, i alle fall er det forslaget som trolig vedtas torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå kan du vippse til dansker og finner

19-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nå kan du vippse til dansker og finner

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Les mer i RingeriksAvisa

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

18-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Les mer i RingeriksAvisa

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

17-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Drapet i Mjøndalen: Forsøker å avhøre siktede i løpet av formiddagen

Mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Mjøndalen søndag kveld, skal etter planen avhøres mandag formiddag.

Les mer i RingeriksAvisa