fredag, 22 november 2019 15:02

Mann knuste 58 vinduer i rådhuset i Vikersund

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Rådhuset i Vikersund Rådhuset i Vikersund Arkivfoto: Nitar/Frank Tverran

En mann i 40-årene er dømt til sju måneders fengsel og til å betale erstatning til Modum kommune for å ha knust 58 vinduer på rådhuset i Vikersund.

Ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett brøt mannen seg inn i rådhuset to ganger 7. juli i år, hvor han knuste 58 vinduer i andre etasje, skriver Bygdeposten.

Mannen, som er fra nabokommunen Lier, er også dømt for å ha vært i besittelse av amfetamin da politiet pågrep ham, samt for å ha brukt stoffet. Han er også dømt for å ha brutt seg inn ved Slurpen aktivitetshus i Oslo i oktober. Også der ble flere glassruter knust, og han stjal flere PC-skjermer, ifølge dommen.

Retten fant mannen skyldig etter alle tiltalepunktene og dømte ham til fengsel i sju måneder, samt til å betale 139.000 kroner i erstatning til Modum kommune og 36.100 kroner i erstatning til Oslo kommune.

Mannen i 40-årene har erkjent de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyld. Han mener han ikke var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Mannen har begrunnet dette med at han var i psykose etter å ha fått ADHD-medisiner han ikke tålte mens han sonet ved Finnerud gård i Modum kommune, ifølge avisa.

Bygdeposten skriver at liungen tidligere er straffedømt ti ganger, senest 22. januar 2019. Ifølge dommen har flere av sakene flere likhetstrekk med forholdene han nå er dømt for.

  • Vi
  • To
  • Test
Sist redigert tirsdag, 26 november 2019 15:06
NTB