mandag, 11 juni 2018 08:52

Høyre tar alkohol-grep

Skrevet av ntb
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Generalsekretær i Høyre John-Ragnar Aarset sier lite egentlig er nytt i de etiske retningslinjene partiet vedtok søndag. Generalsekretær i Høyre John-Ragnar Aarset sier lite egentlig er nytt i de etiske retningslinjene partiet vedtok søndag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Høyres sentralstyre vedtok søndag en rekke nye retningslinjer som følge av metoo-sakene i norsk politikk. Ansvarlig omgang med alkohol er et sentralt tema.

I de nye etiske retningslinjene heter det ifølge Dagbladet at det alltid vil bli sørget for at det finnes et tilstrekkelig antall ansvarlige til stede som er edru på arrangementer. Videre heter det at «alle sentrale tillitsvalgte og ansatte skal ha en ansvarlig omgang med alkohol».

Ifølge avisen har partiet også vedtatt en rekke sanksjonsmuligheter for brudd på de etiske retningslinjene, som blant annet innebærer skriftlig advarsel, suspensjon eller eksklusjon. De forbeholder seg også retten til å gi en person forbud mot for eksempel å drikke alkohol på partiarrangementer, over en gitt periode.

Generalsekretær i Høyre John-Ragnar Aarset sier det er lite nytt i retningslinjene.

– Mange av de faktiske endringene vi skriver inn, har vært etablert praksis lenge, sier Aarset.

I tillegg har partiet innført nye retningslinjer om behandling av varslersaker.