tirsdag, 30 juni 2015 12:14

a-ha slipper første smakebit fra kommende album

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
a-ha slipper første smakebit fra kommende album Pressebilde: a-a. Universal Music Norge 2015

I vinter kom nyheten om at a-ha gjenforenes for å spille på Rock In Rios 30-årsjubileum, gi ut et helt nytt album i september, og legge ut på verdensturné i 2016. Førstkommende fredag, den 3. juli, slippes platens første singel "Under The Makeup".

"Under The Makeup" er den første smakebiten fra a-has tiende studioalbum som slippes 4. september 2015. I går ble låten lekket på internett og den har allerede rukket å bli anmeldt av blant andre VG som omtaler den som "dryppende melankolsk, majestetisk og inderlig, og umulig å mislike".

Det kommende albumet, som har fått tittelen er den første nyskrevne musikken a-ha gir ut siden salgssuksessen Foot of the Mountain i 2009. Platen slippes tre uker før bandet spiller på Rock In Rio i Brasil og 30 år etter at deres første singel "Take on Me" ble nummer én på hitlister verden rundt. Musikkfestivalen i Rio har en helt spesiell betydning i bandets historie; i 1991 tok a-ha verdensrekorden i antall publikummere da de spilte for 198 000 fans på Maracanã Stadium. Og i år er festivalen utsolgt igjen.

Etter at a-ha avsluttet avskjedsturneen Ending on A High Note i Oslo Spektrum i desember 2010, var det full stopp for bandet. For Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen har dette avbrekket på fem år gitt rom til andre kreative prosjekter - både innen musikken og andre kunstformer. Gjenforeningen ble en tilfeldig og naturlig prosess. Plutselig kunne de tre lage musikk sammen kun for gøy slik som de en gang holdt på i hytta til foreldrene til Paul på 80-tallet, uten store planer og press fra utsiden. Dette var ikke det eneste møtet med gamle dager under innspillingen av de nye låtene. Paul inkluderte produsent Alan Tarney som også produserte a-has tre første album Hunting High and Low, Scoundrel Days og Stay on These Roads. Med det nye albumet Cast In Steel fortsetter a-ha der de slapp og låter som et avslappet, forfrisket band med tro på seg selv og ønske om å ta verden med storm nok en gang.

Sist redigert tirsdag, 30 juni 2015 12:18
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa