tirsdag, 26 januar 2021 23:07

Festivalpremiere i mars for ny Utøya-dokumentar

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dokumentarfilm «Generasjon Utøya» får festivalpremiere på dokumentarfestivalen Human i mars. Dokumentarfilm «Generasjon Utøya» får festivalpremiere på dokumentarfestivalen Human i mars. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Aslaug Holm og Sigve Endresens dokumentarfilm «Generasjon Utøya» får festivalpremiere på dokumentarfestivalen Human i mars.

I filmen har de to fulgt Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam, tidligere AUF-leder Ina Libak, tidligere AUF-generalsekretær Renate Tårnes og Line Hoem, som nå er gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget i Møre og Romsdal, snart ti år etter at de opplevde terrorangrepet på Utøya.

– Det er en film om hvordan Utøya har formet dem som privatpersoner og samfunnsaktører, og om hvordan Utøya har formet oss som samfunn, sier festivalsjef Ketil Magnussen til Dagsavisen.

Dokumentarfilmen skal også etter planen vises på kino i mars og på NRK i forbindelse med tiårsmarkeringen for terrorangrepet på Utøya 22. juli, ifølge avisa.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.