fredag, 19 februar 2021 09:30

«Red Dot» bringer marerittet nærmere

Skrevet av NTB-TT-Miranda Sigander
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nanna Blondell gjør det stort som skuespiller – og går fra Dramaten til Marvel – og videre til fjellheimen. Du ser henne i actionthrilleren «Red Dot» på Netflix. Nanna Blondell gjør det stort som skuespiller – og går fra Dramaten til Marvel – og videre til fjellheimen. Du ser henne i actionthrilleren «Red Dot» på Netflix. Foto: Jessica Gow

Den svenske skuespilleren Nanna Blondell har figurert på Dramatens scene – og i Marvel-universet. Nå reiser hun ut i fjellheimen der marerittet venter. Gjør deg klar for actionthrilleren «Red Dot» på Netflix.

– Det var veldig tøft, rent fysisk. Det ser faktisk ikke like vanskelig ut som det i realiteten var, sier Nanna Blondell.

Uttalelsen over sier en del ettersom man hjemme, godt plassert foran TV-en, kastes rett inn i en verden som gir fantomsmerter langt ut i tærne – og man hakker tenner når hovedpersonenes kjærlighetsferie går over i en katt og mus-lek – alt mens de kaver for å overleve i en snødekt fjellverden.

Opptakten i filmen er som følger: Et par drar fra sivilisasjonen og ut i villmarka hvor planen er å få til en romantisk og minnerik overnatting i telt. Men når mørket siger på, befinner de seg snart i et ekte mareritt – med storm i kastene, blodspor og istapper i hår og skjegg.

– Det var svinekaldt. Akkurat så kaldt som det ser ut. Men de klarte å varme oss opp mellom opptakene, og vi hadde elektrisk undertøy, sier Blondell videre – og fortsetter i Zoom-intervjuet:

– Dessuten blir man varm av å løpe. Jeg har aldri blitt så godt trent under en innspilling noensinne, som det jeg ble her.

For Nanna Blondell var det mest utfordrende egentlig ikke den fysiske delen, men de veldig sterke følelsene rollefiguren hennes skal uttrykke. Som hun sier, det å gå fra hyggelige kaffestunder med filmteamet til å legge seg i en snøskavl og skrike i dødsangst, det er en ganske stor overgang.

– Man må jobbe med egen sjenanse – og bare gjennomføre. Men det tilfører jo skuespillet noe, det at man må kjempe med naturen. Når det blir såpass fysisk utfordrende, blir det også mye enklere å få fram «på liv og død»-følelsene, fremholder hun.

Forelsket seg momentant

Blondells interesse for skuespillerfaget ble vakt da hun som 15-åring ble med i en skoleforestilling.

– Læreren min ringte til mamma og sa at jeg var så god at jeg burde søke meg inn på teaterlinjen på videregående. Jeg hadde aldri sett skuespillere som så ut som meg i Sverige, og jeg kunne ikke engang forestille meg det. Men så er det kanskje nok da, at en person ser deg – og oppmuntrer deg, slik at man kan tenke «JA!»

På teaterlinjen på Södra Latin i Stockholm innså hun at læreren var inne på noe.

– Jeg ble helt forelsket, jeg hadde aldri hatt skolefag som føltes så lystbetont før. Dette var min greie, det jeg ville jobbe med. Men da må jeg jobbe hardt, tenkte jeg.

På spørsmål om denne tilnærmingen fortsatt gjelder, svarer hun:

– Det kan være tøft, med lange dager og perioder hjemmefra, men det er fortsatt morsomt å være med på filminnspilling. Jeg har nok fortsatt det der barnlige i meg, som jeg kan se i datteren min når hun leker rolleleker og går inn i en fantasiverden. Jeg får stundom være et lite barn på jobben – og leke.

Etter at Nanna Blondell var ferdig skuespillerutdannet, har hun satt seg tydelige mål. Hun vil jobbe på Dramaten – og hun ville ta filmroller i tillegg, noe hun har lyktes med. Hun konstaterer at «det har gått i ett».

– Jeg har nok ikke hatt tid til å stoppe opp og reflektere. Men noen ganger slår det meg at jeg er skuespiller på ordentlig, jeg kan leve av dette, det er blitt livet mitt.

Rolle i «Black Widow»

Nanna Blondell har akkurat kommet hjem fra innspilling av actionfilmen «Omerta 6/12», som handler om et terrorangrep mot den finske presidentboligen. Hun spiller en agent innen svensk etterretning, og på rollelisten står også etter hvert internasjonalt kjente Sverrir Gudnason.

Og så snart kinoene åpner igjen, blir det – forhåpentligvis – premiere på den pandemiutsatte storfilmen «Black Widow», der Scarlett Johansson gjentar rollen sin som hardtslående Marvel-helt.

– Jeg kan ikke si så veldig mye om handlingen i den, men jeg har en mindre rolle, så det skal bli morsomt å se hvor mye jeg er med til slutt. Vi spilte inn i England, Budapest og i Marokko – og det ble mye action for min del, slår hun fast

Fakta: «Red Dot»

  • Regi: Alain Darborg.
  • Manus: Alain Darborg og Per Dickson.
  • Medvirkende: Anastasios Soulis, Nanna Blondell, Thomas Hanzon, Johannes Bah Kuhnke med flere.
  • Handling: David og Nadja sliter. Hun er gravid men lurer på om de virkelig bør bli foreldre. De vil gjerne finne tilbake til hverandre, og tenker at en romantisk overnattingstur i fjellheimen kan være godt for dem. Så feil kan man ta.