søndag, 07 januar 2018 15:53

Norsk-koreansk videobrevveksling kappes om gjev dokumentarfilmpris

Skrevet av NTB
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
"Letters» begynte som et eksperiment og ble til en lun, personlig film. Her er Jéro Yun hjemme hos moren, som ble alvorlig syk under videobrevvekslingen. "Letters» begynte som et eksperiment og ble til en lun, personlig film. Her er Jéro Yun hjemme hos moren, som ble alvorlig syk under videobrevvekslingen. Foto: MER Film

Den norsk-koreanske dokumentarfilmen «Letters» er en av åtte filmer som konkurrerer om prisen for beste nordiske dokumentar under filmfestivalen i Göteborg fra 26. januar.

Der kan filmen til Marte Vold og Jéro Yun vinne 100.000 kroner, melder Mer Film.

Men først skal den ha norsk premiere under Tromsø internasjonale filmfestival , som åpner 15. januar. Allerede har «Letters» vært vist på Yuns hjemmebane: Verdenspremieren sto under det som regnes som Asias viktigste filmfestival, Busan, i Sør-Korea i oktober.

I «Letters» følger man hverdagslivene til Marte og Jéro, som utveksler videobrev til hverandre fra hver sin side av jordkloden. Der hun er småbarnsmor i Oslo, bor han alene med en katt i Seoul.

Ifølge pressemeldingen begynner videobrevutvekslingen når Jéro Yun reiser for å besøke foreldrene sine som han ikke har sett på lenge. Moren blir alvorlig syk. Dermed blir spørsmål om familie, moderskap, tid og hvilke minner man tar vare på, presserende for både Jéro og Marte. «Letters» karakteriseres av Mer Film som «en personlig og ærlig film som oppleves både utfordrende og dypt rørende».

Marte Vold har tidligere regissert en rekke kortfilmer, var fotograf på «Hoggeren» og co-regissør på «Mot naturen». Jéro Yun har regissert en rekke kortfilmer, og langfilmdebuten «Mrs B.» hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes i 2016. De to møttes under talentutviklingsprogrammet CPH: LAB på filmfestivalen i København i 2015.