fredag, 19 januar 2018 14:31

Håper «Britannia» kan bli like populær som «Game of Thrones»

Skrevet av NTB-TT-Erik Åberg
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
"Britannia» vil appellere til seere som liker historiske serier med svært så fri vri, tror britiske anmeldere. "Britannia» vil appellere til seere som liker historiske serier med svært så fri vri, tror britiske anmeldere. Foto: HBO Nordic

– Jeg ville elsket om serien blir like stor som «Game of Thrones», sier danske Nikolaj Lie Kaas – som blir å se i den nye fantasyserien «Britannia».

I serien, som har HBO Nordic-premiere 19. januar, spiller han den utstøtte druiden Divis.

Å være med på innspillingen av storsatsingen, som er resultat av det første samarbeidet mellom den britiske betalkanalen Sky og amerikanske Amazon Prime Video, beskriver Lie Kaas som en «larger than life»-opplevelse.

– Man har ikke helt samme mulighet i Danmark. Der ligger fokus på noe helt annet. Årsaken til at vi har bra fortellinger om karakterer i Danmark, Sverige og Norge er fordi vi ikke har like mye penger! Vi fokuserer i stedet på å gjøre rollefigurene komplekse og interessante. Jeg tror andre land har lært seg det fra oss, sier Nikolaj Lie Kaas til TT.

«Psykedelisk»

«Britannia» har allerede blitt sammenlignet med storsuksessen «Game of Thrones» – noe den danske skuespilleren godt kan forstå.

– Jeg ville elsket om serien blir like stor som «Game of Thrones», sier han, men legger nøkternt til:

– Vi må være fornuftige: Sjansene er svært små. Å sammenligne seg med den største serien noensinne er umulig, da blir vi bare en skuffelse.

Men serien er severdig, ifølge britiske anmeldere – om du bare er klar for å glemme historisk korrekthet og i stedet la deg rive med.

Som The Guardian skriver: «Det den mangler av søskensex og skjeletthærer, gjør «Britannia» opp for i åpen eiendommelighet – med råhet, overtro og underlige visjoner i fleng». The Telegraph, som HBO gladelig siterer, skriver: «Psykedelisk dramaserie som gir løfte om å være helt ulik andre historiske dramaer».

Invaderes

Om handlingen heter det: Når romerne invaderer De britiske øyer i år 43 e.Kr. må keltiske krigerkvinner og druider som kan kanalisere underverdenen samarbeide for å beseire sin nye fiende.

Bak står den prisvinnende teaterdramatikeren Jez Butterworth, som blant annet skrev Tony-belønnede «Jerusalem», men som også kan vise til medvirkning om filmmanus til «Spectre» og «Black Mass».

På rollelisten står foruten Nikolaj Lie Kaas også Kelly Reilly fra «True Detective» som krigerske Kerra og David Morrissey», sist sett i «The Walking Dead», men som nå skal gestalte den romerske generalen Aulus Plautius. Zoë Wanamaker spiller dronning Antedia.