annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

mandag, 30 november 2020 09:56

Ikke la deg lure av Ringerike kommune

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Ikke send bilder til "fotokonkurranser" som gir arrangøren rett til å bruke bildet ditt fritt. Ikke send bilder til "fotokonkurranser" som gir arrangøren rett til å bruke bildet ditt fritt. Foto: Nitar AS/ Frank Tverran

(LEDER) Vi har lenge sett at private foretak snyter profesjonelle fotografer for honorarer ved å lure til seg gratis bilder fra privatpersoner ved å arrangere "fotokonkurranser".

Det er nedslående å se at også Ringerike kommune har hivd seg på denne lurvete trenden. For å skaffe seg gratis bilder til sitt arkiv, arrangerer de foto- og tegnekonkurransen "Mitt Ringerike".
Det heter i utlysningen av konkurransen:

"Kommunen håper gjennom konkurransen å få bilder vi kan bruke i kommuneplanens samfunnsdel, kommunens nettsider o.l. Ved å sende inn ditt bilde eller tegning, gir du tillatelse til at Ringerike kommune vederlagsfritt kan bruke det i egne publikasjoner og nettsider. Bildene vil imidlertid ikke bli brukt til kommersielle formål."

I den siste setningen forsøker kommunen åpenbart å sukre pillen med et helt meningsløs utsagn. En kommune drives da ikke som en hobby eller en ideell organisasjon?

De samlede premieutgiftene til Ringerike kommune ligger på ca kr 3.000. Tenk deg at de får innsendt ca 100 bilder. En rimelig pris pr bilde ville kanskje ha vært kr 800,- eller samlet kr 80.000,-

Vi er fristet til å lure på om Ringerike kommune får gratis bensin til bilene sine? For de bruker vel ikke bilene kommersielt?

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.