onsdag, 18 september 2019 08:02

Pensjonister med forsørgelsesbyrde kan bli fratatt tilskudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder er avleggs. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder er avleggs. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) vil fjerne et eget statstilskudd til pensjonister som forsørger ektefelle og barn.

Det behovsprøvde forsørgertillegget koster staten rundt 100 millioner koner i året, skriver Dagens Næringsliv. Nesten alle de 2.500 mottakerne er menn. En tredel av utbetalingene havner i utlandet og de største mottakerlandene er Thailand og Filippinene, ifølge Arbeids- og sosialdepartementet.

– Det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder, mener jeg er ganske avleggs. Dette er en ordning som rett og lett har overlevd seg selv, sier Hauglie.

Forslaget sendes på høring tirsdag og er et av flere tiltak i en sparepakke fra regjeringen for å kutte pensjonskostnader.

– Blant ekstremtilfellene er en 73 år gammel pensjonist som får 30.000 kroner for ti barn. Den eldste mottakeren er 90. Og det er en annen pensjonist som får forsørgertillegg for kone på 25 år, sier statsråden.

Hauglie presiserer at disse tilfellene ikke er representative.

NTB