onsdag, 24 juni 2015 09:31

Sten til byrden

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

(Leder) Selv om Ringerike er en stor kommune, og derved godt kunne greid seg uten sammenslåinger, må vi kanskje absorbere enkelte nabokommuner. Det er med gru vi tenker oss at Hole kommune igjen skal legges til Ringerike.

Du har sikkert vært tilstede i en eller annen forsamling eller medlem i en forening hvor det er enkelte personer som har invendinger mot det meste og som gjør at slike møter tar 2 timer mer enn de behøver. Vi kaller slike personer for "møteplagere".

I en allerede for stor kommune som Ringerike, rent arealmessig, har det vært en viss politisk tradisjon for å "hilse hjem". Dette innebærer at man under den årlige budsjettbehandlingen sørger for at sin krok i Ringerike kommune får sin del av kaka. Det er ikke for ingenting at Ringerike kommune har hatt en overetablering av skoler som det har vært vanskelig å få gjort noe med politisk.

I Hole kommune kan det av og til se ut som om man dyrker det å være annerledes. De siste årene har i alle fall dette blitt tilbake i vårt hode som et oppsummert inntrykk. At det i en større kommune vil bli forventet "hils hjem" også dit, gjør ikke budsjettkabalen enklere.

Den eneste trøsten i en mulig framtidig sammenslått kommune, er at Hole ikke vil danne et flertall eller på noen som helst måte ha vetorett.

Men det kan bli svært sene kommunestyremøter.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.