fredag, 15 desember 2023 08:35

Nå kommer skattekortet – dette bør du sjekke

Skrevet av
Fredag 15. desember kommer skattekortet for 2024. Fredag 15. desember kommer skattekortet for 2024. Foto: Lise Åserud / NTB

I dag sendes 4,4 millioner skattekort ut. Skatteetaten ber folk sikre at de betaler korrekt skatt, særlig hvis økonomien deres har endret seg i år.

– Vi setter skattetrekket etter hva vi forventer at du skal ha av formue, inntekter og fradrag. Dette regnes ut fra tidligere skatteoppgjør, anslag på lønnsvekst og renteutvikling. Men Skatteetaten vet ikke alt om deg, og andre forhold kan også påvirke økonomien din. Det er viktig at du selv sjekker at opplysningene stemmer og legger inn riktige tall, slik at skattetrekket blir så riktig som mulig, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Rentene økte kraftig i 2023, og Skatteetaten tar hensyn til denne økningen i skattekortet for 2024. Dette er gjennomsnittstall som ikke nødvendigvis blir helt presise for den enkelte, derfor er det ekstra viktig i år å sjekke skattekortet.

– Sjekk at lån og renter på gjeld i skattekortet stemmer med det du forventer å betale i løpet av 2024. Det samme gjelder renteinntekter. Renter på lån og sparing påvirker skatten, sier skattedirektøren.

Etaten oppfordrer også til en kontroll minst én gang til i løpet av året og gjøre eventuelle justeringer i skattekortet om nødvendig. Feil opplysninger kan enten føre til at du betaler for mye i skatt, eller må betale restskatt.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa