fredag, 22 september 2023 13:03

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Hendelsen ble bekreftet av den russisk-innsatte guvernøren Mikhail Razvozjajev på meldingstjenesten Telegram tidlig fredag ettermiddag. Det er ikke meldt om hvorvidt noen er skadd.

Guvernøren skriver at alle nødetatene har ankommet stedet. Han melder også at fragmenter fra raketten har falt ned nær Lunatsjarskij-teateret i byen. Brukere i sosiale medier har postet bilder som viser røykskyer som står opp fra treffstedet.

Ukraina har gjennomført en rekke angrep med droner og raketter i område de siste ukene. Forrige uke traff de et russisk landingsfartøy og en ubåt som kan bære krysserraketter, ved Sevastopol.

Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW) konkluderte nylig med at ukrainske styrker har ødelagt et avansert S-400 luftvernsystem på Krim, samt skadet et annet system av samme type. ISW mener dette tyder på at det er systematiske og taktiske problemer med det russiske luftvernet på den okkuperte halvøya.

Sist redigert fredag, 22 september 2023 13:19

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa