fredag, 22 september 2023 08:09

To døde etter skyting på pub i Sverige

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
To personer er døde og to andre ble skadd i en skyteepisode på en pub i Sandviken i Sverige. To personer er døde og to andre ble skadd i en skyteepisode på en pub i Sandviken i Sverige. Foto: Henrik Hansson / TT / NTB

Flere personer ble skutt på en pub i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, melder politiet. To personer døde og to andre har livstruende skader.

Tre av fire var trolig tilfeldige ofre.

– Vi mistenker at én person har vært målet og at de tre andre har befunnet seg på plassen, men ikke hatt noe med det å gjøre, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin.

Personen som trolig var målet, var en av dem som ble drept. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.18 torsdag.

– På stedet ble det funnet flere personer med skuddskader, hvorav to med livstruende skader, skriver de. Fredag formiddag opplyste politiet at de to var døde av skadene.

Ingen var pågrepet fredag morgen, og en stor politiinnsats pågår for å lete etter gjerningspersoner.

– Det har nok koblinger til et kriminelt miljø, men jeg kan ikke si hvilken gruppe det skal dreie seg om. Det får vi se. Det er gjort mange vitneavhør og flere skal gjennomføres.

Sandviken ligger rundt 20 mil nord for Stockholm og 13 mil fra Uppsala. Begge steder har det den siste tiden vært alvorlige voldssaker som knyttes til gjengkriminalitet.

– Vi undersøker om det er koblinger til de skyteepisodene som vi har hatt tidligere i Sandviken og også til den siste tidens voldsspiral, sier Klarin.

 

* Den siste tids voldskriminalitet i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket.

* Torsdag 7. september: En kvinne i 60-årsalderen blir om natten drept i sin egen bolig i Uppsala. Politiet har bekreftet at hun var moren til et gjengmedlem.

* Mandag 11. september: En 13-årig gutt blir funnet skutt og drept i et skogsområde i Haninge sør for Stockholm.

* Tirsdag 12. september: En 23 år gammel mann blir skutt og drept i en trappeoppgang i et boligområde i Uppsala. Mannen var nabo til et gjengmedlem og trolig et tilfeldig offer.

* Onsdag 13. september: En mann i 20-årene blir skutt og drept i Vasastan i Stockholm.

* Torsdag 14. september: En tenåringsgutt dør etter å ha blitt funnet skutt i Västertorp sør for Stockholm.

* Lørdag 16. september: En 39 år gammel mann blir skutt og drept i Råcksta i Vällingby vest i Stockholm.

* Torsdag 22. september: To personer blir skutt og drept på en pub i Sandviken nord for Stockholm. To andre blir såret. Tre av fire er trolig tilfeldige ofre.

Kilder: TT, SVT

Sist redigert fredag, 22 september 2023 10:07

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa