fredag, 22 september 2023 07:50

Bilverksted krevde 479.000 kroner for parkering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Bilverksted krevde 479.000 kroner for parkering Illustrasjon: Pixabay

Et bilverksted har i snart seks år nektet å levere en bil tilbake før kunden betaler gebyr for parkering. Nå har summen kommet opp i 479.000 kroner.

– De har rett og slett beslaglagt bilen min, sier bileieren til Motor.

Det var høsten 2017 at han ba et billakkeringsverksted på Romerike om å lakkere en Mercedes-Benz. Etter at jobben var gjort, var ikke bileieren fornøyd med arbeidene, og han reklamerte.

Lakkeringsverkstedets eier kom da til stedet der bilen sto for å rette opp noe av arbeidene. Han fikk bilnøklene, men uten å ha avtalt det med bileieren tok han den tilbake til lakkeringsverkstedet. Det skjedde mot bileierens ønske og uten at han fikk vite det.

Partene var i etterkant uenige om betalingen, men våren 2020 fikk verkstedet medhold i Forliksrådet, og kunden betalte jobben. De nektet fortsatt å levere ut bilen før eieren betalte 438 kroner døgnet for oppbevaring av bilen.

I august møttes partene i Romerike og Glåmdal tingrett. Da hadde kravet økt til 479.000 kroner for dagene bilen har stått parkert hos verkstedet.

– Jeg leide tidligere ut parkeringsplassen hvor bilen står for 10.000 kroner i måneden. Jeg har derfor tapt 10.000 kroner hver måned. Derfor vil jeg at eieren skal betale, sier innehaveren til Motor.

I retten vant bileieren. Billakkeringsverkstedet ble dømt til å levere Mercedesen tilbake i avtalt stand og samtidig betale eierens sakskostnader på 112.000 kroner.

NTB

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa