mandag, 18 september 2023 22:07

35 millioner til bekjempelse av mobbing

Skrevet av
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Penger til lokale beredskapsteam mot mobbing, læringsmiljø og kortere køer til statsforvalterne kommer med i statsbudsjettet, avslører Kunnskapsdepartementet. Det skriver de i en pressemelding.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier det har vært en økning i antallet elever som ikke har det godt og skolemiljøsaker som meldes til statsforvalterne.

– Dette bekymrer meg og er ikke noe vi kan akseptere. Derfor går vi nå inn med 35 millioner kroner til en kraftfull og konkret pakke som skal bidra til å styrke de tiltakene vi vet virker for å bedre skolemiljøet, sier Brenna.

Derfor kommer det som kalles en «kraftpakke» for å bedre skolemiljøet i norsk skole. Kraftpakken inneholder tre konkrete tiltak, ifølge departementet. Det dreier seg om tilskudd til lokale beredskapsteam i kommunene, styrking av læringsmiljøprosjektet og grep for å få ned køene og bedre veiledningen til statsforvalterne.

15 millioner kroner skal gå til lokale og regionale ressurser som skal gi «raskere og bedre støtte til skolene». Det kommer også ti millioner til å styrke det såkalte læringsmiljøprosjektet, som hjelper skoler og kommuner som sliter med dårlig skolemiljø. 35 flere skoler i ti kommuner kommer med i prosjektet i 2024. Sist men ikke minst kommer ti millioner kroner til statsforvalterne slik at de kan behandle flere skolemiljøsaker

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa