mandag, 17 juli 2023 10:19

Holeværing dømt for mishandling av hund

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Lørdag den 13. august 2022 var tiltalte på ei øy i Steinsfjorden i Hole. Han hadde med seg hunden sin, en tysk spisshund på ca. 8-9 kg.

Hunden var ikke i bånd, og stakk av gårde til en hytte på andre siden av øya hvor to damer var på hyttetur med sin hund, en tispe. Den ene damen var alene med tispa da spisshunden kom til hytta. Denne virret rundt hytta, mens damen passet på tispa. Den andre damen hadde vært en tur på fastlandet. Da hun kom tilbake til hytta tok hun tispa inn i hytta. Hun forsøkte å få bånd på spisshunden, men lyktes ikke da han krøp unna. Damen gikk da for å se om hun fant eieren til spisshunden. Hun møtte på eieren av spisshunden som satt og drakk sammen med to andre karer. Han var beruset og bekreftet at det var hans hund. Han ble med damen tilbake til hytta for å hente hunden sin. Han ropte på hunden, som forsøkte å gjemme seg bak damen da mannen skulle ha tak i han. Mannen fikk tak i hunden og løftet han opp etter nakkeskinnet med en hånd. Han ristet hunden kraftig, og slo han med kraft flere ganger i hodet/kroppen med flat hånd. Han kastet deretter hunden fra terrassen, slik at han landet på alle fire bein på bakken ca. 3 meter unna. Deretter forlot han hytta, og reiste fra øya i båt. Damen kontaktet politiet.

Ringerike, Asker og Bærum tingrett behandlet saken den 23.juni. Mannen ble dømt til 15 dagers betinget fengsel med en prøvetid på 2 år. Han fikk også en bot på kr 5.000,- og måtte betale kr 3.000,- i saksomkostninger.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa