mandag, 10 juli 2023 22:10

To nye pallplasser i Citroen DS3 racing cup

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
To nye pallplasser i Citroen DS3 racing cup Foto: Gripping Media

Niklas Eker Abrahamsen (18) fortsetter å kjempe i toppen av Citroen DS3 Racing Cup, som i helgen kjørte runde 7 og 8 (av 12) på Falkenberg Motorstadion i Syd-Sverige.

«Nok en gang skulle det bli en varm helg med knallblå himmel og rundt 25 varmegrader, som gjør alt litt mer utfordrende», sier Niklas som gjorde en godkjent kvalifisering til en 4.plass i forkant av det første løpet.
«Jeg var ikke helt fornøyd med kvalifiseringen da jeg hadde kjørt raskere på treningen dagen før og dessuten er det vanskelig å ha yttersving i den veldig trange første delen av Falkenberg-banen, men det kunne også vært verre! Jeg tapte et par plasser ut av de første svingene, men jeg klarte å hente opp det jeg tapte ganske raskt. Etter det var målet enkelt, nemlig å jakte de foran. Det gikk ganske bra og jeg hadde også løpets raskeste runde», sier en fornøyd Niklas som sikret seg 2.plass i første løpet.

ny pallplass P2

Niklas med 2.plass i det første løpet. Foto: Insight Racing

«Til det andre løpet hadde det blitt ennå varmere, da det ble kjørt på ettermiddagen. Men med god hjelp fra mamma med nedkjøling, riktig drikke og næring så håndterte vi varmen godt sammen», sier Niklas som til dette løpet hadde med seg hele familien, samt besteforeldre på tribunen.

«Det var veldig stas å gi familien en pallplass i første løpet, når de første hadde tatt turen helt ned til Syd-Sverige. Og da ville jeg jo helst gi dem enda et godt resultat også i det 2.løpet for helgen. Det ble derimot veldig tøft i starten da jeg ble påkjørt og delvis snurret. Jeg klarte å komme meg videre, men havnet sist i feltet. Da var det bare en ting å gjøre da, nemlig å kjøre alt hva det gikk», sier Niklas som nesten også ble kjørt av banen litt senere i samme løp, da han havnert på utsiden av en klynge som utgjør fire biler i bredden.
«Jeg hadde ikke noe annet valg enn å kjøre en rømningsvei med en sjikane som bragte meg ut på banen igjen, men nok en gang da bakerst i feltet. Fra dette tidspunktet i løpet satset jeg bare steinhardt, så med fem minutter igjen å kjøre hadde jeg tatt meg opp til en 4.plass. Inn i første sving på nest siste runde fikk jeg beskjed over radioen fra teamet at jeg nå begynte tiden å bli knapp, så jeg var nødt til å stupe inn og forsøke en forbikjøring. Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om og heldigvis ble han jeg kjørte forbi såpass overrasket at han «åpnet døren» for meg akkurat nok til at jeg kunne ta meg forbi», sier en svært godt fornøyd Niklas, som dermed sikret helgens 2.pallplass.

Ny pallplas P3

Det ble også en tredje plass Foto: Insight Racing

«Dette ble en bra helg totalt sett. Egentlig er jeg jo aldri helt 100% fornøyd før jeg vinner, men sett i forhold til utgangspunktet i starten av begge løpene på Falkenberg, så skal jeg være fornøyd. Vi tok også bra med poeng i mesterskapet og vi hadde raskeste rundetid i begge løpene. Det blir ikke ekstra poeng av raskeste rundetid i vårt mesterskap som i F1, men det er alltid hyggelig å få bekreftet tempoet», sier en sommerferierende Niklas.

«Jeg er inne i en god flyt nå, og går sommerferien i møte med å ha stått på pallen i 50% av de løpene vi har kjørt i år, inkludert to seire, så jeg er selvsagt fornøyd med dette», avslutter Niklas.

Også flere andre norske bilsportsutøvere utmerket seg i helgen på Falkenberg-banen, som Felix Heiberg (DS3 Cup), Isabell Rustad (Porsche Sprint Challenge), Marius Solberg Hansen (TCR) og Didrik Esbjug (TCR)

De neste to løpene i den nordiske racing-serien Citroen DS3 Racing Cup kjøres på Jyllandsringen i Danmark 19-20. august, før det avsluttes på samme bane første helgen i oktober.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

18-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

Elbiler har blitt kastet ut av kollektivfeltet i Oslo og Akershus. Norsk Elbilforening mener det bør være unntak i helger og på travle reisedager.

Les mer i RingeriksAvisa

Fyllekjøring i Arnemannsveien

17-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 2-tiden natt til fredag, ble en mann i 20-årene stoppet av politiet i Arnemannsveien i Hønefoss. Det var mistanke om kjøring i ruset tilstand og det ble beslag av...

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

17-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svar finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa