mandag, 10 juli 2023 08:26

Gjennomslag i sørgående løp av Sollihøgdtunnelen

Skrevet av
Hele arbeidslaget samlet etter gjennomslaget. Hele arbeidslaget samlet etter gjennomslaget. Foto: Lovisa König, byggeleder

Den 6.juli ble gjennomslagssalva i sørgående løp i Sollihøgdtunnelen skutt!

- Skanska har gjort en kjempejobb i Sollihøgdtunnelen. Dette er en etterlengtet milepel for prosjektet, forteller en fornøyd Lovisa König, byggeleder Sollihøgdtunnelen i prosjektet E16 Sandvika-Skaret.

Første salva fra Skaret ble skutt 7. september 2021 mens første salva fra Avtjerna ble skutt 5. november 2021. Når gjennomslaget nærmet seg, ble drivingen fra Skaret stoppet for å unngå nedfall av stein og ivareta sikkerheten. Da hadde Skanska drevet 1875 meter tunnel i tillegg til tverrslag mellom tunnelløpene. Med gjennomslaget har Skanska drevet totalt 1410 meter fra Avtjerna.

Det har vært større utfordringer fra Avtjerna-siden enn fra Skaret på grunn av flattliggende lag av aske og sedimenter fra vulkansk aktivitet.

I nordgående løp gjenstår omtrent 200 meter tunnel hvor det er planlagt å bli gjennomslag i slutten av august med en offisiell markering av viktig milepel.

Kilde: Statens Vegvesen

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa