mandag, 05 juni 2023 10:26

Feil i barnevernssystemet har eksistert siden september 2020

Skrevet av
Feil i barnevernssystemet har eksistert siden september 2020 Illustrasjonsfoto: Annie Sprutt / Pixabay

En feil i systemet for registrering av bekymringsmeldinger i barnevernet fører til at enkelte meldinger ikke registreres. Feilen har eksistert siden 2020.

Det opplyser Visma Enterprise. De drifter fagsystemet Visma Familia, som er integrert med Nasjonal portal for bekymringsmeldinger. Sistnevnte driftes av KS.

– Svakheten har medført risiko for at bekymringsmeldinger sendt gjennom portalen i noen tilfeller ikke registreres i Familia, og dermed ikke fanges opp av den kommunale barnevernstjenesten, heter det i en pressemelding fra Visma.

– Svakheten har eksistert i systemet siden integrasjonen ble satt i produksjon fra september 2020. De kundene som benytter denne integrasjonen vil kunne være rammet, men vi kan konstatere at ikke alle er rammet, skriver de.

De skriver at de er avhengig av samhandling med sine kunder for å finne ut om de er berørt av feilen eller ikke.

– Vårt fokus er nå å gi kommunene det de trenger i videre undersøkelser. Dette arbeidet vil ta noe tid, og først når dette er sluttført vil vi ha endelig oversikt over omfanget, skriver Visma.

De ble gjort oppmerksom på et slikt tilfelle av Bergen kommune først fredag 8. mai i år. Først trodde de feilen var begrenset til Bergen, men senere har det gått fram at det har rammet flere kommuner.

– Visma Enterprise erkjenner alvorlighetsgraden i en situasjon der bekymringsmeldinger om barn ikke kan ha blitt fanget opp som en konsekvens av en svakhet i vårt system, og beklager sterkt situasjonen som har oppstått. Vi vil fortsette å jobbe tett med våre kunder, og stiller våre ressurser til rådighet i arbeidet med å følge opp denne saken på en best mulig måte, heter det.

Andre saker å lese

FredagsQuiz

26-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene finner du helt nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse i p-hus i Hønefoss

26-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Torsdag kveld fikk politiet melding om en voldshendelse i et parkeringshus i Hønefoss.

Les mer i RingeriksAvisa

SV vil gjøre Temu dyrere – og Fretex billigere

26-04-2024 Politikk NTB - avatar NTB

SV vil gjøre Temu dyrere – og Fretex billigere

SV vil gjøre det vanskeligere å bestille varer fra andre siden av verden. Samtidig skal det bli billigere å gå i brukthandel. Nå tar de saken til Stortinget.

Les mer i RingeriksAvisa

Nye Opel Grandland: Fra konsept til virkelighet

25-04-2024 RingeriksAvisas bilmagasin Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nye Opel Grandland: Fra konsept til virkelighet

Når Opel lanserer helt nye Grandland har den hentet mange av elementene som først ble vist på konseptbilen Experimental. Med en rekkevidde på opptil 700 kilometer er nye Grandland den...

Les mer i RingeriksAvisa