fredag, 02 juni 2023 09:30

Mari Velsand til europeisk toppverv

Skrevet av
Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka. Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka.

Direktør Mari Velsand i Medietilsynet, oppvokst på Gran på Hadeland, er valgt som ny styreleder i EPRA, som er en organisasjon for europeiske mediemyndigheter.

EPRA (European Platform of Regulatory Authorities) ble etablert i 1995, og skal legge til rette for samarbeid og erfaringsutveksling mellom mediemyndigheter på tvers av land i Europa.

– Raske og store endringer på mediefeltet gjør at også mediemyndighetenes rolle og arbeidsformer må være i kontinuerlig utvikling. I den konteksten er samarbeid og erfaringsdeling på tvers av landegrenser svært viktig, sier nyvalgt styreleder Mari Velsand.

Europeisk samarbeid om oppgaver på mediefeltet

Velsand har vært medlem i styret i EPRA de siste fire årene, og er nå altså valgt som styrets leder for de kommende to årene. Andre styremedlemmer er Maria Donde fra Storbritannia, Stephanie Comey fra Irland, Stanislav Matejka fra Slovakia og Valentin Alexandru Jucan fra Romania. EPRAs sekretariat er lokalisert i Strasbourg i Frankrike.

– Jeg ser fram til å lede arbeidet med å videreutvikle det europeiske samarbeidet mellom myndigheter som har oppgaver på mediefeltet, sier Velsand.

160 delegater fra over 50 land møtes denne uken i Oslo

Medietilsynet er denne uken vertskap for vårens plenumsmøte i EPRA, som foregår i Oslo. Møtet samler cirka 160 delegater fra mer enn 50 land.

– Dette har vært et stort løft for en liten organisasjon som Medietilsynet, men det er viktig for oss å kunne bidra til det europeiske fellesskapet gjennom å være vertskap for vårens EPRA-møte, sier Mari Velsand.

Høstens møte i EPRA er lagt til Romania.

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa