mandag, 13 mars 2023 07:54

Hovland på delt 3.-plass i Players Championship

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Foto: Eric Gay, AP / NTB

Viktor Hovland spilte seg inn i seierskampen i Players Championship med strålende spill midtveis på siste runde, men måtte nøye seg med delt 3.-plass.

Tross vanskelige vindforhold gikk han sisterunden fire slag under par. Han endte sju slag bak vinneren Scottie Scheffler, to bak Tyrell Hatton og delte 3.-plassen med Tom Hoge.

Hovlands plassering ga ham 1.475.000 dollar (15,7 millioner kroner) inn på premiekontoen. Schefflers seier gjorde ham 4,5 millioner dollar (48 millioner kroner) rikere og sendte ham tilbake til førsteplass på verdensrankingen.

Hovland hadde en ujevn start på søndagens runde i Florida med birdie og bogey på annethvert hull, og etter åtte spilte hull var han på par for dagen. Så tok putteren hans fyr, og det ble birdie på 9., 11., 12. og 13. hull. Dermed klatret han helt opp i det ypperste tetsjiktet.

Flere birdier ble det ikke, og med par på de fem siste hullene forsvant sjansen til å kjempe om pokalen. Da Hovland signerte for en 68-runde, var han sikret en meget pen plassering.

– Det var kult å gå på 68 slag i dag når det blåser og er noen tøffe pinner der ute, og med presset. Jeg føler ikke at jeg spilte på mitt beste, og likevel kom jeg fire under par. Det er dritkult, sa Hovland til Discovery.

Selvtillit

Han sa at han har fått bedre selvtillit i spillet sitt den siste tiden.

– Det er lett å være sterk mentalt når man spiller bra og vet hvor ballen går, vanskelig når man sliter med dårlig teknikk. Det er kult å se at for nesten hver turnering er det blitt bedre og bedre og bedre, sa Hovland.

Han ser fram til en friuke før han skal prøve seg i nye storturneringer: Først en matchplayturnering i WGC-regi, deretter årets første majorturnering US Masters.

– Jeg skal hjem til Oklahoma og slappe av. Nå vet jeg at mye av teknikken sitter, og jeg trenger ikke å bruke altfor mye tid på å terpe, bare komme inn i riktig modus til de neste store turneringene. Alt trender i riktig retning, sa Hovland til Discovery.

Scheffler overlegen

Scottie Scheffler tok en overlegen seier. Amerikaneren fikk en dårlig start på søndagens runde, men spilte seg opp og var aldri truet mot slutten. Da han senket putten på siste hull hadde han fem slags margin til engelske Tyrell Hatton.

Hatton spilte ferdig før Hovland. Hans 65-runde løftet ham 24 plasser.

Etter å ha spilt første hull på par kom Hovlands første birdie på 2. hull, men han ga bort slaget igjen med bogey på 3. hull. En ny birdie på neste hull sendte ham under par igjen for dagen, men det ble fulgt av bogey på 5. hull.

Neste birdie kom på 9. hull og gjorde at Hovland var ett slag under par halvveis. Fra 11. hull leverte han ekte hattrick i birdier, og plutselig hadde han bare en mann foran seg på resultatlista.

Han ville trengt flere birdier for å legge press på Scheffler eller konkurrere med Hatton.

Players Championship regnes som den mest prestisjetunge golfturneringen utenom de fire majorturneringene, og den hadde årets største premiesum med 25 millioner dollar.

NTB

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa