Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Det ble en tøff dag på jobben for serieleder Stavanger da Storhamar vant 5-1. Oilers er nå bare fem poeng foran Storhamar på 2.-plass.

Sparta, Vålerenga og Stjernen på de tre neste plassene vant alle torsdag, og Stjernen hele 7-3 over Frisk.

Oilers var ved flere tilfeller nær ved å ta ledelsen etter å ha sendt pucken i metallet men kunne ikke finne veien i mål. Hjemmelaget sløste derimot ikke med mulighetene.

12.34 minutter inn i første periode tok hjemmelaget ledelsen med en kanonpuck signert Jacob Noer. I 2. periode økte Storhamar ledelsen til 3-0 med scoringer av Noen og Jakub Kindl.

Gjestene reduserte ved Thomas Berg-Paulsen i annen periode, men Jonas Løvlie økte ledelsen igjen før Noer fullførte sitt hattrick.

Ti mål i Fredrikstad
Det ble målrikt da Stjernen tok imot Frisk Asker. Publikum fikk se ti scoringer, hvorav sju for hjemmelaget.

Alex Dostie og Mikael Dokken ga hjemmelaget 2-0-ledelse etter første periode, men Frisk kom sterkt tilbake i midtperioden og utlignet ved. Hampus Gustafson og Fredrik Bjørndal.

I siste periode herjet hjemmelaget. Austin Cangelosi fant nettmaskene to ganger. Lagkameratene Stian Nystuen, John Picchinich og Stian Hansen kom også på scoringslisten. Frisk Askers Alexander Bonsaksen scoret også.

Overtidsbonanza
Vålerenga måtte ha forlengning for å slå Lillehammer 2-1 borte. Det sto 1-1 etter en sen utligning for hjemmelaget, men i sudden death tok det bare sju sekunder før Pontus Finstad ble matchvinner.

Sparta avgjorde også tidlig i forlengningen da tabelljumbo Grüner ble slått 3-2 borte. Kristian Jakobsson scoret vinnermålet etter 17 sekunders spill i sudden death.

Manglerud Star vant 2-1 over Ringerike Panthers etter straffeslag og økte til seks poengs luke i kampen om den siste sluttspillplassen. Marcus Bryhnisveen satte inn det avgjørende straffeslaget.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.