onsdag, 01 februar 2023 11:28

Agenten: – Haaland er verdt 1 milliard euro

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haalands agent mener at han er verdt minst en milliard euro dersom han skulle skifte klubb. Erling Braut Haalands agent mener at han er verdt minst en milliard euro dersom han skulle skifte klubb. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Erling Braut Haalands agent, Rafaela Pimenta, kommer med en oppsiktsvekkende verdivurdering av den norske stjernespissen i et intervju med avisen AS.

– For meg er Haaland verdt 1.000 millioner (euro), sier Pimenta i det store AS-intervjuet.

Hun begrunner det med potensialet Haaland har dersom han skulle skifte ut Manchester City med en annen klubb.

– Med det kommer fans, mål, sportslige resultater, profesjonalitet, digitalt innhold, rykte, sponsorer. Hvis du setter alt dette sammen, er verdien en sammensetning av mange ting. Jeg vet at ingen kommer til å betale 700 millioner for en spiller, men jeg er veldig tydelig på at verdien Erling tilfører en ny klubb er enorm, minst 1.000 millioner, fortsetter agenten.

Haaland har vært blant fotballverdenens heteste navn det siste året. Manchester City benyttet seg av en utkjøpsklausul da de fikk hentet ham for det som skal ha vært 60 millioner euro, vel 600 millioner kroner, i fjor sommer.

Overgangsrekorden for en fotballspiller er fortsatt på 222 millioner euro og stammer fra Neymars overgang fra Barcelona til Paris Saint-Germain i 2017.

– Vil slå alle rekorder

Rafaela Pimenta er opprinnelig en brasiliansk advokat som i 1998 møtte agenten Mino Raiola og innledet et samarbeid som varte fram til Raiola døde i fjor. Nå er Pimenta sjef i selskapet og den som trekker i trådene rundt Haaland og andre stjernespillere.

Hun mener nordmannen, som bare er 22 år gammel og har hatt kjempesuksess i City, er en del av en generasjon spillere som vil løfte nivået i fotballen til nye høyder.

– Toppen for ham er på et sted som ikke er kjent i fotballen ennå. Toppen for den moderne spilleren. De vil nå lenger enn de som kom før dem på grunn av alt vi nå vet om menneskekroppen, treningsmuligheter og ernæring. Det vil slå alle rekorder, sier Pimenta.

Taus om klausul

Siden Haaland skrev under for City er det blitt spekulert i at han har en utkjøpsklausul også hos Premier League-klubben som vil tre i kraft sommeren 2024. City-manager Pep Guardiola har gått langt i å avvise at det finnes en slik utkjøpsmulighet.

– Jeg foretrekker å ikke si noe om det, sier Pimenta til AS.

Hun gjør det imidlertid tydelig at hun er parat til å hjelpe Haaland dersom han skulle ønske å skifte til en annen klubb etter hvert.

– Jeg sier alltid at en av mine prioriteringer som agent er å gi spilleren det jeg kaller «nøkkelen til døren». Arbeideren må ha rett til å styre sitt eget liv … Jeg svarer generelt. Jeg har jobbet fram alle kontraktene i dette byrået i 25 år. Det har ikke vært en eneste gang der en spiller har sagt at «jeg vil dra» og vi ikke har løst det, sier hun.

Et klubbskifte er imidlertid ikke i den norske stjernespissens tanker nå.

– Han er veldig fornøyd i City nå. Det er ikke bra for en fotballspiller å spille en sesong mens du tenker på den neste. Det er som om du begynner å tenke på din neste kvinne den dagen du gifter deg. I dag er Haaland gift, sier agenten.

NTB

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa