tirsdag, 24 januar 2023 07:35

Ingen pågrepet etter skyting på gatekjøkken i Oslo

Politiet utenfor gatekjøkkenet i Nydalen der en mann løsnet et skudd, trolig fra en pistol, mandag kveld. Politiet utenfor gatekjøkkenet i Nydalen der en mann løsnet et skudd, trolig fra en pistol, mandag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mannen som løsnet et skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo mandag kveld, er fortsatt på frifot tirsdag morgen, opplyser politiet.

– Vi har ingen navn på blokka. Noe motiv er ikke avklart, og jeg kan ikke komme inn på hva fornærmede har forklart i avhør. Men vi jobber på spreng for å løse saken, sier vaktleder Stina Edelman ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB ved 5-tiden tirsdag morgen.

Skyteepisoden skjedde rett etter klokken 21.30 mandag.

En mann kom inn på gatekjøkkenet, rettet et våpen mot mannen bak disken og fyrte av. Han traff ikke og ingen kom til skade i hendelsen.

– Politiet ble kontaktet klokken 21.39 av en stresset innmelder på et gatekjøkken i Nydalen Allé. En mann har sagt et eller annet til en ansatt der, rettet et våpen mot ham og avfyrt et skudd, fortalte innsatsleder Tore Barstad på stedet mandag kveld.

Pistol

Han forteller at det er brukt et enhåndsvåpen til å avfyre skuddet, og at skuddene var rettet mot mannen som meldte fra. Politiet har sikret overvåkingsbilder fra stedet.

Politiet har ifølge NRK sett en overvåkingsvideo som viser at det ble brukt en pistol.

Gjerningsmannen hadde mørk jakke eller genser på seg.

– Den har noe rødt på venstre arm som er iøynefallende. Han har også hvit eller rød skrift på brystet, sier innsatsleder Tore Barstad til NTB og flere andre medier på stedet.

Det var ingen andre personer på gatekjøkkenet enn mannen som var på jobb.

Drapsforsøk

Politiet sa mandag kveld at saken fremsto som en målrettet hendelse og at skytingen etterforskes som et drapsforsøk.

Barstad sier at det ser ut som gjerningsmannen har prøvd å treffe den fornærmede, men at det er for tidlig å konkludere.

– For oss framstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting selv om vi ikke vet noe om bakgrunn. Motivet kan være alt fra ran til konflikt, sier Barstad.

– Det er heldigvis ikke andre skader enn materielle skader, sier innsatslederen.

Gjerningspersonen har ifølge politiet trolig løpt ned mot Akerselva etter skytingen.

Barstad sier det er naturlig å se om denne skytingen har noen sammenheng med andre skyteepisoder i Oslo den siste tiden.

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa