torsdag, 19 januar 2023 08:13

Norsk millionjakt i Kitzbühel – så mye tjener de beste

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Aleksander Aamodt Kilde er i superform og kan fortsette seiersstimen i Kitzbühel. Aleksander Aamodt Kilde er i superform og kan fortsette seiersstimen i Kitzbühel. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Helgens verdenscuprenn i Kitzbühel er sesongens mest lukrative. Aleksander Aamodt Kilde vil med en ny dobbeltseier håve inn over 2 millioner kroner.

Fartskongen har i vinter vunnet fire av seks renn i utfor og to av fire i super-G. Sist helg var han best i begge disipliner i sveitsiske Wengen.

Det ga Kilde 100.000 sveitserfranc i premiepenger fra FIS. Summen tilsvarer 1,08 millioner kroner. En snau uke senere kan han tjene det dobbelte i Kitzbühel.

Sesongens to tøffeste utforkonkurranser kjøres ned den beryktede Hahnenkamm-traseen fredag og lørdag. Det deles ut 1,06 millioner kroner til vinneren av hvert renn.

Samme beløp går til søndagens ener i slalåm. Der stiller Norge med tre vinnerkandidater. Henrik Kristoffersen, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath.

Slik belønnes dem som kommer bak førsteplassen:

* 2.-plass: 535.000 kroner

* 3.-plass: 268.000 kroner

* 4.-plass: 225.000 kroner

* 5.-plass: 182.000 kroner

* 6.-plass: 150.000 kroner

To triumfer

Kristoffersen har vunnet i Kitzbühel to ganger (2016 og 2018) og hatt flere øvrige toppresultater i den østerrikske klassikeren. Han kommer til start etter å ha vunnet to av de tre siste slalåmrennene i verdenscupen.

– Kitzbühel er selvfølgelig stort. Det er en vanskelig, men kul bakke å kjøre. Når løypeoppsettet er som normalt, krever det som oftest god skiteknikk og at man kjører bra på ski, sier Kristoffersen til NTB.

Rælingen-alpinisten ser fram til å kjøre et Kitzbühel-renn helt uten restriksjoner. Over 85.000 publikummere er ventet å møte opp.

– Jeg tror det blir helt vilt i Kitzbühel og Schladming (tirsdag) etter to år med korona og lite tilskuere. Det kommer til å bli helt galimatias.

Uttaket

Dette er Norges uttak til helgens konkurranser:

* Utfor: Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Henrik Røa (Heming)

* Slalåm: Henrik Kristoffersen (Rælingen), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Timon Haugan (Oppdal), Alexander Steen Olsen (Kjelsås).

 

NTB

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa