fredag, 25 november 2022 08:06

Trump saksøkes på ny av kvinne som anklager ham for voldtekt

Den tidligere journalisten E. Jean Carroll, som anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, har reist et nytt søksmål mot Trump. Det pågår allerede en sak mot et tidligere, sivilt søksmål hun har reist mot ham for injurier. Trump avviser anklagen. Den tidligere journalisten E. Jean Carroll, som anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, har reist et nytt søksmål mot Trump. Det pågår allerede en sak mot et tidligere, sivilt søksmål hun har reist mot ham for injurier. Trump avviser anklagen. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB

En tidligere journalist som anklager USAs ekspresident Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, reise et nytt søksmål mot ham torsdag.

Et ettårsvindu der ofre for seksualforbrytelser kan saksøke overgripere også etter at saken er foreldet, åpnet i New York torsdag. Det nye søksmålet ble reist like etter.

Det er 78 år gamle E. Jean Carroll, tidligere TV-vert og journalist i Elle og Playboy, som anklager Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom i en klesbutikk på 1990-tallet, noe Trump nekter for.

Tidligere søksmål

Hun reiste et sivilt søksmål mot Trump for injurier i 2019 i forbindelse med uttalelser han kom med da han benektet å ha gjort noe galt.

Her fremholder hun at det at han nekter for å ha gjort noe og at han trekker hennes troverdighet i tvil, har ødelagt omdømmet hennes. Den saken pågår fortsatt, og både Carroll og Trump vitnet i New York i oktober.

I det nye søksmålet anklages Trump for overfall da han «med tvang voldtok og antastet» henne. I tillegg er han anklaget for injurier i et innlegg i sosiale medier i oktober i år, der Trump nekter for å ha voldtatt henne.

Det ligger an til rettssak i det første søksmålet i starten av 2023. Dommeren i saken kan velge å inkludere det nye søksmålet i den pågående saken.

Trump nekter

Carrolls anklage kom først i en bok i 2019. Trump har sagt at hun «ikke er hans type» og at hun lyver.

Advokat Alina Habba, som representerer Trump i det siste søksmålet, sier hun respekterer og beundrer dem som står fram etter at den nye loven trådte i kraft.

– Men «denne saken er dessverre et misbruk av loven som setter en forferdelig presedens, og står i fare for å svekke kredibiliteten til faktiske ofre», skriver hun i en epost til nyhetsbyrået AFP.

Carroll sier i det nye søksmålet at hun ikke sto fram med saken før i 2019 fordi hun fryktet gjengjeldelse, men at hun ombestemte seg etter metoo-bevegelsen i 2017.

Andre saker å lese

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa

Braathen Eiendom måtte punge ut

01-02-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Braathen Eiendom måtte punge ut

I denne saken er det i hovedsak rør det dreier seg om. Kloakkrør.

Les mer i RingeriksAvisa