onsdag, 16 november 2022 22:21

Kommuneansatt filmet nesten 20 tenåringsjenter på bibliotekets toalett

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En ansatt i Kviteseid kommune i Telemark er fengslet etter at han monterte et kamera på et toalett og filmet en rekke jenter i 14-17-årsalderen.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 311 og har vært varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden 27. september. Politiet vil be om at dette videreføres etter 24. november, skriver NRK.

Med et lite kamera som var festet til et nedfellbart stellebord inne på selve toalettet filmet mannen gjester som gikk på toalettet, og han har blant annet tatt vare på en rekke filmer av jenter i 14-17-årsalderen. Politiet har fortsatt ikke kommet seg gjennom alt materialet som ble beslaglagt i mannens hjem.

– Han erkjenner at han har tatt vare på filmer av unge jenter. Det stemmer med det han har sagt før og det vi har funnet så langt, sier politiavdelingsleder Sigrid Dahl i Sørøst politidistrikt.

Politiet avhører fortløpende de som blir identifisert i filmene. Det er per nå ikke mistanke om at mannen har filmet ulovlig på andre steder.

Kommunedirektør Laila Thorsen i Kviteseid kommune sier kommunen tar saken svært alvorlig og har hatt folk på plass for å ivareta dem som er rammet.

– At politiet går ut med en bestemt gruppe gjør saken mer konkret. Det gir et tall på hvor mange som kan være rammet, sier hun.

– Om det er noen som lurer på om de er filmet, så er det jo politiet de skal kontakte, men alt annet kan de ringe oss om, understreker Thorsen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa