lørdag, 08 oktober 2022 18:16

Haaland rundet 20 mål for City – tangerte klubbrekord

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haaland omfavnes etter å ha gjort sitt 15. mål på ni Premier League-kamper mot Southampton. Erling Braut Haaland omfavnes etter å ha gjort sitt 15. mål på ni Premier League-kamper mot Southampton. Foto: Jon Super / AP / NTB

Erling Braut Haalands scoringsshow har ingen ende i sikte. Lørdag gjorde han Manchester Citys 4-0-mål hjemme mot Southampton i Premier League.

Jærbuen fikk inn sin 15. fulltreffer på ni ligaoppgjør etter 65 minutters spill. Etter flere farlige tilløp satt timingen og avslutningen perfekt på et lavt innlegg fra João Cancelo.

Med det sørget Haaland for å ha scoret i ti klubbkamper på rad. Det er en tangering av City-rekorden til Billy McAdams fra 1957.

Lenge så det ikke ut som Haaland helt hadde dagen. Etter et snaut kvarter hadde han en suser i lengste stolpe, og noen minutter før scoringen var han ørsmå marginer unna å få beina på en utsøkt ball fra Kevin De Bruyne.

Da målet til slutt kom, omtalte BBC det som «endelig» i sin direkterapportering. Det er blitt uvant når Haaland trenger over en time på å finne nettmaskene.

En sprudlende Cancelo tok City i ledelsen etter halvspilt første omgang, mens en lobb fra Phil Foden doblet den tolv minutter senere. 3-0 kom på Riyad Mahrez' volleyskudd like etter hvilen.

Alltid involvert

I alt står nordmannen med 20 mål på 13 City-kamper. Det er bare Bournemouth som har holdt superspissen unna nettsus siden sesongstarten, men stoppet ham ikke fra å slå en målgivende pasning.

Haaland har med andre ord ikke spilt en eneste tellende kamp for Manchester City uten direkte å ha vært involvert i lagets resultater.

22-åringens målsug har «sjokkert» Fotball-England. Flere eksperter tvilte i sommer på at Haaland ville bli en umiddelbar hit etter overgangen fra Borussia Dortmund. De trodde han trengte en tilvenningsfase, men han slo i stedet til med en historisk god start på Premier League-livet.

Rekordjakt

Mange flere statistikker står for fall hvis Haaland fortsetter i samme stil, og den nærmeste er antall ligakamper med scoring. Han er fire kamper bak Jamie Vardys rekord (11) fra Leicesters sensasjonelle ferd mot serietittelen i 2015/16.

Southampton kom fra tre strake tap før lørdagens tøffe oppgave i Manchester. Mohamed Elyounoussi kom inn for gjestene få minutter etter Haalands scoring.

Manchester City inntok tabelltoppen på 23 poeng med lørdagens seier. Det er to poeng ned til Arsenal.

NTB

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa