torsdag, 22 september 2022 14:57

LO mener renteøkningen kan føre til at mange mister jobbene sine

Skrevet av
LO mener renteøkningen kan føre til at mange mister jobbene sine Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

LO mener en stor renteøkning er feil medisin nå og frykter at mange kan miste jobbene sine.

– Det er ikke bare feil medisin. Det bygger på feil analyse også. Vi har ikke de lønns- og prisspiralene Norges Bank frykter, og de fleste prognosetall har vist seg å være for høye og må justeres ned, sier LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad i en pressemelding.

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenten fra 1,75 til 2,25 prosent. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sier de setter opp renta for å dempe prisveksten.

Bjørnstad i LO mener partene i arbeidslivet tar ansvar for å hindre ytterligere prisvekst gjennom lønnsdannelsen og frontfagsmodellen.

– Det virker som om Norges Bank ikke har tillit til at lønnsdannelsen gjør denne jobben. Det er uheldig, legger han til.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa