lørdag, 17 september 2022 09:59

25 timers ventetid for å se dronning Elizabeths kiste

Skrevet av
Man må belage seg på å stå over et døgn i kø dersom man vil se kisten til dronning Elizabeth i London lørdag. Man må belage seg på å stå over et døgn i kø dersom man vil se kisten til dronning Elizabeth i London lørdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NT

Politiet i London har oppfordret folk til å holde seg hjemme i det køen for å se kisten til avdøde dronning Elizabeth i London når 25 timer.

Flere tusen mennesker har stått i kø gjennom natten for å ta et siste farvel med dronningen, som døde torsdag forrige uke.

Klokken 01.15 natt til lørdag nådde køen en ventetid på totalt 25 timer og strakte seg helt til Southwark Park i sørøstlige London, over 8 kilometer unna parlamentsbygningen der dronningens kiste ligger på paradeseng, melder Sky News.

For at de som står i kø ikke skal måtte forlate plassene sine for å gå på do, er det satt opp 500 toaletter langs veien. Rundt 1.000 politibetjenter og vakter jobber med å holde orden på køen.

Dronningen begraves mandag, og publikum kan si farvel til dronningen fram til klokken 7.30 mandag norsk tid.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa