tirsdag, 13 september 2022 14:55

Endelig på pallen!

Skrevet av
1: Marius Ripel 2: Daniel Grøtting 3: Marius Naume 1: Marius Ripel 2: Daniel Grøtting 3: Marius Naume Foto: Lillian Spjeldnes.

Endelig ble det pallplass! Marius Naume kjørte seg inn til en flott tredje plass under lørdagens løp i NM-avslutningen på Motorcenteret Norway i Sokendal.

Etter en fullstendig stang ut i den siste NM-runden, krysset alle fingrene for at det skulle bli en god avslutning på sesongens siste løpshelg.

En reddende engel!

reddende engel

Tom Henriksen fra Gjerstad ble dagen redningsmann. Foto: Privat

Torsdag satte teamet kursen sydover og ved Kragerø kom det plutselig merkelige lyder fra campingvogna. Full punktering. Klokken var over 16 og det var ingen dekkverksteder i nærheten som var åpent. Nå var gode råd dyre, og Naume la ut en "Mayday" på FB.

Etter ca. en halvtime ringte det på telefonen, det var Tom Henriksen fra Gjerstad som hadde sett innlegget og han hadde et dekk liggende. Ti minutter unna var teamet på gårdsplassen hans og fikk lagt om dekket. Det eneste han ønsket som betaling var en takk, så det finnes virkelig noen utrolig snille sjeler rundt om!!

Hjulet var på igjen og turen fortsatte videre sørover.
Seint på kvelden/natta rulla de inn i parkeringsdepoet og måtte vente med opprigging fordi det blåste kraftig.
Fredagen ble ikke så mye bedre. Det var vind opp til 22m/s og regn som gjorde at det ikke ble noe trening.

Lørdag ble det oppholdsvær og det ble kjørt kvalifisering 1 og 2 som gikk relativt bra. Ny personlig beste tider som endte med 4. startspor til løpet.

Løp 1

Marius fikk en ok start og prøvde å henge seg på de tre foran så godt han kunne. En av disse var Helge Spjeldnes, tidligere er EM-mester så det går fort opp i teten.
Marius ramlet litt av men når det var igjen 8 runder begynte han å ta inn på tredjemann. Det viste seg at han hadde problemer og blårøyken sto ut av sykkelen - dermed kjørte Marius inn til sin aller første pall plass i NM Superbike og igjen ny personlig beste tid!

Løp 2

Søndag var det klart for det aller siste løpet for sesongen.Været ar topp.
Målet var helt klart å ta en pallpass til.

Starten gikk og det ble trangt inn i første og andre sving, man han klarte å holde plasseringen og jakten var i gang. De tre første fikk en luke og Marius jobbet iherdig med å holde et høyt tempo og knep innpå runde på runde. Men det er helt kart at en EM mester ike er lett å hente inn så denne gangen ble det å nøye seg med en 4.plass.Men nok en gang ble det ny personlig beste tid, ca 1,5 sekunder lavere enn lørdagen. Inn i mål lå Marius rett over 2 sekunder bak 3. plassen så han fikk bevist at tempoet er der.

I løpet av sesongen har han kjørt ned tiden fra 1.21.4 ned til 1.15.0.

 marius kurve

Foto: Team Baggen

Andre saker å lese

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes ti…

06-10-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi...

Les mer i RingeriksAvisa

Bergwitz-Larsen med humankonsum

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Bikset Bergwitz-Larsen er daglig leder og styreleder i det nyetablerte Byarctic AS. Med i styret er Carl Erik Bergwitz-Larsen. Kapitalen er kr 30.000. Formålet med selskapet er oppgitt til: Produksjon, videreforedling...

Les mer i RingeriksAvisa

Garntangen AS ikke på skinner?

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå skulle alt være greit og innsatsen på topp på Garntangen, men foretaket har ikke revisor og har nå fått fire uker til å skaffe en. I motsatt fall vil...

Les mer i RingeriksAvisa

Signalfeil på Gardermobanen

05-10-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En signalfeil på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo S fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil...

Les mer i RingeriksAvisa