lørdag, 10 september 2022 09:22

Ruud møter spansk stjerneskudd i US Open-finale

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Casper Ruud sikret sin andre Grand-Slam-finale da han slo russeren Karen Khatsjanov i US Open i Tennis i New York fredag. Casper Ruud sikret sin andre Grand-Slam-finale da han slo russeren Karen Khatsjanov i US Open i Tennis i New York fredag. Foto: Pontus Höök / NTB.

Spanske Carlos Alcaraz (19) blir en tøff utfordring for Casper Ruud (23) i søndagens US Open-finale.

Alcaraz måtte slite mot amerikaneren Frances Tiafoe (24), men sikret til slutt finalebilletten med settsifrene 6-7 (6-8), 6-3, 6-1, 6-7 (5-7), 6-3 etter over fire timers spill. 19-åringen er med det klar for sin første finale i US Open.

Semifinaleseieren gjør at vinneren av søndagens finale mellom Alcaraz og Ruud (23) vil innta posisjonen som verdensener når ATP-rankingen oppdateres neste uke.

Fortjener finaleplassen

Alcaraz har respekt for nordmannen.

– Han fortjener å være i finalen. han har allerede spilt en Grand Slam-finale (Roland-Garros i sommer), dette blir min første, sa Alcaraz til ESPN etter kampen.

Ruud er på sin side full av lovord om motstanderen.

– Carlos har hatt et helt ekstremt år, og han har tatt nye steg hele veien. Han er en veldig uredd og aggressiv spiller, sa Ruud til NTB etter at han hadde vunnet sin semifinale mot russeren Karen Khatsjanov fredag.

– Nå blir det ikke finale mot en som har vunnet 21 Grand Slams tidligere. På søndag spiller begge om sin første Grand Slam, så det blir nok litt nerver, fortsatte Snarøya-gutten.

– Fysisk sterk

Tennislegenden John McEnroe, som er ekspertkommentator på ESPN, mener Alcaraz er favoritt til å vinne finalen, men:

– Ruud er blitt bedre på hardcourt, og han er fysisk sterk., sa McEnroe.

Nordmannen tok seg til finale ved å slå russiske Karen Khatsjanov med sifrene 7-6 (7-5), 6-2, 5-7, 6-2.

Alcaraz og Ruud har møttes ved to tidligere anledninger, senest i finalen i ATP Masters 1000-turneringen i Miami i april. Da var spanjolen sterkest, noe han også var da de to møttes for første gang i Marbella i 2021.

Spanjolen er nummer fire på ATP-rankingen som fortsatt gjelder, mens nordmannen er nummer sju.

NTB

Andre saker å lese

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes ti…

06-10-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi...

Les mer i RingeriksAvisa

Bergwitz-Larsen med humankonsum

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Bikset Bergwitz-Larsen er daglig leder og styreleder i det nyetablerte Byarctic AS. Med i styret er Carl Erik Bergwitz-Larsen. Kapitalen er kr 30.000. Formålet med selskapet er oppgitt til: Produksjon, videreforedling...

Les mer i RingeriksAvisa

Garntangen AS ikke på skinner?

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå skulle alt være greit og innsatsen på topp på Garntangen, men foretaket har ikke revisor og har nå fått fire uker til å skaffe en. I motsatt fall vil...

Les mer i RingeriksAvisa

Signalfeil på Gardermobanen

05-10-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En signalfeil på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo S fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil...

Les mer i RingeriksAvisa