torsdag, 11 august 2022 12:48

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

Skrevet av
Nå ligger det på nytt an til stor lærerstreik. Her fra da lærerne streiket i 2014. Nå ligger det på nytt an til stor lærerstreik. Her fra da lærerne streiket i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

– Kampen vi står i nå, handler om å ta vare på undervisningskvaliteten i fellesskolen vår. Våre barn og unge fortjener kvalifiserte lektorer og lærere. Da må man både rekruttere og beholde de kvalifiserte lektorene og lærerne, sier leder Helle Christin Nyhuus i Norsk Lektorlag i en pressemelding.

Lektorlaget meldte tirsdag denne uken at ti medlemmer ved Bergen katedralskole blir tatt ut i streik fra og med mandag 15. august. Siden juni har 45 lærere i Bergen vært i streik.

Lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Lektorlaget avviste meklerens forslag til løsning i kommuneoppgjøret i vår, fordi de mener de kommer for dårlig ut.

Skolenes landsforbund har sagt at de vil vente med å trappe opp streiken til alle skolene har startet opp etter ferien. Utdanningsforbundet har ikke uttalt når de trapper opp streiken. Et uttak skal varsles fire dager før streiken starter.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa