fredag, 29 mai 2015 09:54

Boka for padleglade nordmenn

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ny bok om padling Ny bok om padling

Planlegger du å kjøpe kajakk, eller å ta et padlekurs? Da er du ikke alene. Padling er en av de raskest voksende fritidsaktivitetene i Norge.

– Det er bare fantasien som setter grenser for hvor du kan padle, og knapt nok den heller, sier Per Roger Lauritzen. Boka Tusen padleturer gir, for første gang i Norge, en samlet oversikt over padlemulighetene i hele Norge – kommune for kommune, fylke for fylke, med vann innsjøer, elver, kysten og det hele.

Fra han satte seg i en kajakk for første gang som 10-åring, har Per Roger Lauritzen padlet i over 300 norske kommuner, mange av dem flere ganger, og han har som mål å padle i dem alle, 428 i tallet. Bare i fjor ble det 317 kajakkturer på Per Roger. Og underveis har han systematisk samlet sine padleopplevelser.

– Undersøkelser har vist at det viktigste for nordmenn på tur ikke er å bli svett, men å oppleve ro, fred og muligheten til å pleie tankene, sier Lauritzen. Dette er nok mye av grunnen til at padling er blitt så populært, tror han.

– Padling er en lite krevende aktivitet som gir store muligheter for stillhet og ro. Når teknikken begynner å sitte, noe som ofte går ganske fort, kan man fokusere på omgivelsene og la tankene vandre fritt. Man kommer inn i en flyt som gjør godt for sjelen, og som mange søker, forteller han.

I tillegg til turbeskrivelsene i boka tar Lauritzen også for seg fordeler og ulemper med forskjellige kajakktyper og kano, basert på egne erfaringer. Han skriver også om å ferdes trygt med kajakk og kano året rundt. Boka er rikt illustrert og utstyrt med kart.

Om forfatteren

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Mer i denne kategorien Mann til sykehus »