onsdag, 20 juli 2022 08:03

Over 160.000 besøkende på det nye Nasjonalmuseet

Skrevet av
Det nye Nasjonalmuseet i Oslo har tatt imot over 160.000 besøkende hittil. Det nye Nasjonalmuseet i Oslo har tatt imot over 160.000 besøkende hittil. Foto: Cornelius Poppe / Gorm Kallestad / NTB

164.000 har tatt turen innom det nye Nasjonalmuseet i Oslo siden åpningen 11. juni. Det er flere enn museet selv hadde forventet.

– Det som kanskje er det morsomste, er å se fjesene på de menneskene som går rundt. Det er utrolig hyggelig å se de reaksjonene. Det er rett og slett blide og fornøyde folk som forundrer og beundrer seg over det de ser. Så det er koselig å spionere litt på publikum, sier avdelingsdirektør Rolf Yngve Uggen på Nasjonalmuseet til NRK.

I tillegg har museet passert over 10.000 medlemmer.

Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo kostet 6,15 milliarder kroner å bygge og har en av Norges dyreste inngangsbilletter på 180 kroner for en voksen. Det huser Norges mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. 6.500 verk blir presentert i utstillingene, som går over 86 rom og to etasjer.

 

2020 webform

Andre saker å lese

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa