fredag, 17 juni 2022 08:17

Veistubb gir budsjettsmell på en halv milliard for minnestedet på Utøyakaia

Skrevet av
Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Veien ned til minnestedet på Utøyakaia har kostet mye. Foto: Manthey Kula / NTB

En veistrekning på 150 meter bidrar sterkt til at budsjettet for det nasjonale minnestedet på Utøyakaia sprekker. Prisen anslås nå til å bli 672 millioner.

Opprinnelig skulle det nasjonale minnestedet koste 40,5 millioner. Nå er prislappen en halv milliard høyere. En veistubb er mye av forklaringen, skriver NRK.

Om lag 80 prosent av totalkostnaden vil gå til utbygging av veien ned til minnestedet, bekrefter Statsbygg. Veien er om lag 150 meter lang. Grunnforhold gjør det komplisert og dyrt å tilrettelegge for ankomst til minnestedet, forklarer Statsbygg.

Selve veien vil altså koste over en halv milliard alene. 10–15 prosent av den totale prislappen for prosjektet går til selve monumentet. Prosjektet er preget av pandemi og naboprotester.

– Med det utgangspunktet vi hadde, så var det ikke så veldig mange andre måter å gjøre det på. Dermed fikk vi også denne kostnadsveksten, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NRK.

Minnestedet åpner offisielt lørdag.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa