mandag, 13 juni 2022 14:37

Flere elever fullfører videregående opplæring på normert tid

Skrevet av
Flere elever fullfører videregående opplæring på normert tid Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

To av tre elever i videregående opplæring fullfører på normert tid. Elevene på yrkesfag har lavere fullføring på normert tid enn elever på studieforberedende.

At to av tre elever i videregående opplæring fullfører på normert tid, er en økning på 6 prosentpoeng sammenlignet med tallene for fem år siden, ifølge Statistisk sentralbyrå ( SSB ).

Rundt 65.000 elever startet i videregående opplæring for første gang høsten 2015. 67,7 prosent av disse elevene fullførte videregående opplæring med oppnådd studie- eller yrkeskompetanse innen normert tid for programområdet, viser statistikken over gjennomføring i videregående opplæring for 2021.

Dette er en økning på 1,5 prosentpoeng sammenlignet med kullet som begynte i 2014. Over en femårsperiode, sammenlignet med startkullet i 2010, er økningen på 5,8 prosentpoeng.

– Ytterligere 12,7 prosent fullførte på mer enn normert tid. Det vil si at fire av fem fullførte videregående innen 5-6 år, sier Daniel Instebø, som er ansvarlig for SSB-statistikken.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa