torsdag, 02 juni 2022 15:28

Marius fra Hønefoss med flott 6.plass i NM

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Full fart Full fart Motophoto By Jørn

Marius Naume (40) bor i Heradsbygda. Han har kjørt aktivt roadracing i 8 år og kjører i Eliten i NM Superbike denne sesongen. Det ble kjøpt inn ny/brukt sykkel for sesongen som er en Honda CBR 1000RR SP2 som det kun er produsert 500stk av i verden.

marius 69
Marius i tet. Foto: Jan A. Aunes Sportsphoto

Målet for sesongen er en topp 5 plassering i Norgesmesterskapet i Superbike. Med en fersk 6.plass er det kort vei igjen til målet. Men det blir ved neste forsøk!

For Marius har denne vinteren har vært ekstra lang. På slutten av siste sesong ble det påvist ankelbrudd etter en krasj tidlig i juni i fjor.Dette endte med operasjon og mange ukers opptrening for å bli klar til sesongstart. Motivasjonen var stor for at formen skulle være på sitt beste til å henge med ELITEN, NM Superbike denne sesongen.

Men da kom coronan og den slapp ikke helt taket på svært mange uker. Dfor ble oppkjøringen til sesongstart ikke helt som planlagt!

Men i helgen gikk første runden på Vålerbanen hvor det var så vanskelige kjøreforhold at mye av treningen på fredag ble avlyst på grunn av regn og en bane som ikke var egnet til å kjøre på av sikkerhetsmessige grunner.

Lørdag begynte med en tidskvalifisering som endte i sandfella. Det var kaldt og glatt på banen som resulterte i en krasj etter bakre langside.
Da fikk Marius testet ut hvordan en airbagvest virker - og den virket godt! Ingen skader på kroppen, men sykkelen fikk noen små skader.

To timer senere var det kvalifisering 2 før det var tid før løp.

Med 5 Startspor og et 25 runders langt løp ca 30 min med full konsentrasjon og fysisk krevende endte det med en 6 plass i mål. Marius Ripel Jensen på 1 plass. Helge Spjeldnes 2plass og Thomas Sigvartsen på 3plass.

Søndag startet med 10minutters warmup og senere utpå dagen et nytt 25-runders løp.
Med samme startspor som lørdag var det klart for nye figther. Starten var lite å skryte av men Marius klarte etterhvert å komme meg litt oppover i feltet.

Til tross for et litt høyere og jevnere tempo under dette løpet, endte det med nok en 6. plass og poeng i begge NM løpene.

 

 

Sist redigert torsdag, 02 juni 2022 18:53
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa