fredag, 27 mai 2022 09:38

Russland med gamle stridsvogner i Ukraina

Skrevet av
Gamle T-62, her en som gikk på en mine i Afgahnistan Gamle T-62, her en som gikk på en mine i Afgahnistan Foto: AP/NTB

Russland har lidd store materielle tap i Ukraina og må nå børste støvet av 50 år gamle parkerte stridsvogner, ifølge britisk etterretning.

De gamle T-62 stridsvognene ble tatt i bruk tidlig på 1960-tallet over var i mange år standardutrustning i det sovjetiske forsvaret. Ulike versjoner av stridsvognen er fortsatt i bruk i mange land, men sist Russland benyttet dem var i utbryterrepublikken Sør-Ossetia i Georgia i 2008.

Russland har imidlertid lidd store materielle tap i Ukraina og har ifølge britisk etterretning nå trolig børstet støvet av gamle T-62 stridsvogner for å sette dem inn i Sør-Ukraina.

– T-62 vil ganske sikkert være særlig sårbare mot antitankvåpen, og deres nærvær på slagmarken synliggjør Russlands mangel på moderne og kampklart utstyr, heter det i den siste vurderingen fra det britiske forsvarsdepartementet.

Russland fortsetter presset mot Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk og har nylig erobret flere landsbyer nordvest for Popasna, heter det videre.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa