mandag, 16 mai 2022 08:03

Viktig redusering av Brett Perlini

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Michael Haga ble matchvinner da han satte den avgjørende straffen i dramaet mot Storbritannia i ishockey-VM. Det endte med norsk 4-3-seier etter straffer. Michael Haga ble matchvinner da han satte den avgjørende straffen i dramaet mot Storbritannia i ishockey-VM. Det endte med norsk 4-3-seier etter straffer. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP / NTB

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Norge ble presset av Storbritannia mot slutten i ishockey-VM og rotet bort en tilsynelatende sikker 3-0-ledelse, men reddet to poeng med 4-3 etter straffeslag.

Det så ut til å gå mot en komfortabel norsk seier etter at kaptein Mathis Olimb hadde gjort 2-0- og 3-0-målene i midtperioden. Backen Andreas Klavestad ordnet 1-0 i 1. periode.

Men det norske laget kollapset etter å ha styrt kampen i 52 minutter. Britene redusert til 2-3 i løpet av et drøyt halvminutt og satte utligningen til 3-3 med litt under fire minutter igjen av ordinær tid.

Det endte med fem minutter forlengning uten scoringer, og det hele måtte avgjøres på straffeslag. Mathias Trettenes scoret på sin straffe, mens Scott Conway utlignet før Michael Haga ordnet 2-1. Han ble med det matchvinner.

– Det var deilig å se den gå inn. Det er kjempeforskjell på ett og to poeng etter denne kampen. Vi får ta med oss det. Vi har kampen helt, men de får momentum og vi faller sammen, sa Haga om kollapsen i tredjeperiode til Viaplay.

Sjelden

Det er ikke ofte Norge har møtt det britiske laget. Landslagstrener Petter Thoresen var med i forrige møte i elite-VM i 1994. Da handlet det om en nedrykkskamp som Norge vant 5-2.

Ken André Olimb og Andreas Martinsen var tilbake på laget etter å ha gått glipp av åpningskampen mot Finland, så det ble en del rokeringer av de norske rekkene.

– Det ble unødvendig spennende. Vi kontrollerte jo kampen til det gjensto åtte minutter, men så får vi litt høye skuldre og gjør unvendige feil som de utnyttet. Men det var viktig å ta to poeng, slo Andreas Martinsen fast overfor NTB.

– Det var vel godt å være tilbake for fullt ute på isen?

– Det var gøy å være tilbake, og vi må satse på at det blir mer gøy framover, sa Lillehammer-spilleren.

Solid åpning

Norge tapte 0-5 for finnene, mens britene kom fra et 1-5-tap for Tsjekkia i sin åpningskamp lørdag.

Norge åpnet bra i søndagens kamp og spilte sikkert med liten risiko. Det gjaldt å være tålmodig. Norge var imidlertid heldige da de scoret sitt første mål i VM etter 16.13 i 1. periode. Andreas Klavestad sendte pucken på mål, og den gikk via David Phillips til 1-0.

Det norske overtallsspillet fungerte også bedre enn i det eneste forsøket mot Finland. Pucken gikk kjapt mellom spillerne før Mathis Olimb fikk vippet den over en liggende målvakt. Pucken var så vidt over målstreken, men den ene dommeren annullerte målet. Videobildene var derimot tydelige, og målet ble godkjent etter noen minutters gransking.

Kanonscoring

Da eldstebror Olimb satte 3-0 på slagskudd fra blålinjen i et nytt norsk overtall var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Det er ikke hver kamp playmakeren scorer på et skudd fra distanse. Smilet var bredt da han feiret med lagkameratene.

– Tror jeg aldri har scoret derfra. På tide i en alder av 36 år, sa Olimb til Viaplay.

Den norske tredjerekka med Kristian Jakobsson, Mathias Trettenes og Ludvig Hoff var den beste i åpningskampen mot Finland og fortsatte sitt gode offensive spill mot Storbritannia. Og ettersom førsterekka med brødrene Olimb og Mats Rosseli Olsen igjen var samlet, hadde Thoresens mannskap flere trusler å spille på framover.

– Engstelige

Britene slo derimot tilbake mot slutten av tredje periode og reduserte to ganger i løpet av et drøyt halv minutt. Robert Dowd reduserte til 1-3 før Ringerike-spilleren Brett Perlini reduserte ytterligere til 2-3. Mark Richardson utlignet til 3-3 med 3.51 minutter igjen av kampen.

– Vi slipper inn et par lette og får panikk. Litt urutinerte akkurat det. Det er små marginer, og vi må lære av det, sa Trettenes.

– Vi dominerer 1.-perioden totalt, kontroller også fint i annenperioden, men så slipper vi inn noen enkle mål. Det så ut som vi ble litt engstelige, og det går ikke på en ishockeybane. Veldig glad for at Haukeland redder fire av fem straffer, og at Trettnes og Haga scorer på sine. Vi trengte virklig noen som kunne gjøre noe ekstra, sa landslagssjef Thoresen.

Det norske laget har igjen Latvia (16/5), Østerrike (18/5), Tsjekkia (21/5), Sverige (22/5) og USA (24/5) i VMs gruppespill.

NTB

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa