tirsdag, 05 oktober 2021 12:21

Her får du 50.000 kroner per nyfødte barn

Skrevet av
Dersom ordføreren i Bø får det som han vil, kan kommunen dele ut 50.000 kroner til sine innbyggere per nyfødte barn. Forslaget skal stimulere til flere babyer i kommunen. Dersom ordføreren i Bø får det som han vil, kan kommunen dele ut 50.000 kroner til sine innbyggere per nyfødte barn. Forslaget skal stimulere til flere babyer i kommunen. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB

Bø i Vesterålen tar nye grep for å gjøre det mer attraktivt å bo der. Kommunestyret foreslår å gi 50.000 kroner per nyfødte barn og gratis barnehageplass.

– I budsjettmøtet i desember vil vi foreslå å stimulere til flere babyer i Bø, 50.000 per nyfødte og ett års gratis barnehageplass, sa ordfører Sture Pedersen (H) da han åpnet kommunestyret tirsdag, ifølge Bladet Vesterålen.

Dersom forslaget skulle bli vedtatt, vil man også få ytterligere 50.000 kroner for både barn nummer to og tre, i tillegg til henholdsvis tre og seks års gratis barnehageplass.

– Noen vil sikkert spørre om vi har barnehageplasser nok i kommunen. Til det vil jeg si at hvis dette kan bidra til tilflytting og økt barnetall, må løsningen være å etablere flere barnehageplasser, sa Bø-ordføreren.

Kommunen har fra før redusert den kommunale formuesskatten, noe som har ført til at flere rike investorer, blant annet Bjørn Dæhlie og Rikard Storvestre, har meldt flytting dit. Dette har høstet kraftig kritikk fra blant annet Arbeiderpartiet.

– Jeg understreker at stimuleringstilskuddet først kan bli vedtatt i desember, men siden vi fikk kritikk for at vedtaket om å kutte i formuesskatten ble gjort på benkeforslag i budsjettmøtet, velger vi å presentere tanken allerede nå. Også hvis noen vil forberede seg på tiltaket allerede nå, sa ordføreren.

Andre saker å lese

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

13-08-2022 Nyheter NTB-AFP - avatar NTB-AFP

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

Forfatteren Salman Rushdie kan komme til å miste et øye etter angrepet i den amerikanske delstaten New York fredag, ifølge agenten hans.

Les mer i RingeriksAvisa

Kraftig brann på jorde i Gran

12-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Det er meldt om kraftige flammer på et jorde i Gran i Innlandet fredag kveld, skriver politiet. Brannvesenet har påbegynt slokking. Det skriver Politiet i Innlandet på Twitter. Både politiet og brannvesenet...

Les mer i RingeriksAvisa

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

Pågangen for å få førerkort er økende. Sammenlignet med før pandemien er det hittil i år allerede 10.000 flere som ønsker å ta lappen.

Les mer i RingeriksAvisa