søndag, 26 september 2021 13:12

Oslo-politiet sammenligner gjenåpningsnatten med nyttårsaften

Skrevet av
Mange tok turen ut på byen for å feire gjenåpningen av Norge natt til søndag. Her fra Youngstorget i Oslo. Mange tok turen ut på byen for å feire gjenåpningen av Norge natt til søndag. Her fra Youngstorget i Oslo. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

I hovedstaden rykket politiet ut til 190 oppdrag gjenåpningsnatten natt til søndag. Det er nesten på nivå med en normal nyttårsaften, ifølge politiet.

– Vi har hatt en noe større bemanning enn normalt. Vi har jo i lang tid vært klar over at en gjenåpning ville komme, og vi har hatt god tid til å forberede oss på det, sa politiinspektør Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt på en pressebrifing utenfor politihuset på Grønland i Oslo søndag formiddag.

Han sier at natten var mer hektisk enn normalt, men at det likevel ikke var mer hektisk enn en typisk nyttårsaften eller 17. mai, og dermed noe politiet har kapasitet til å håndtere.

Over hele landet var det lørdag kveld og natt til søndag store folkemengder i gatene og på utestedene, og flere steder oppsto det slagsmål og lignende hendelser.

I Oslo var det ikke mange alvorlige hendelser natt til søndag, forklarer Brekke.

– De fleste oppdragene har vært ordensforstyrrelser, i tillegg til noen trafikale utfordringer. Men det har vært få alvorlige hendelser, sier han.

Brekke sier at politiet tar høyde for at det kan bli mye folk på byen og store folkemengder i gatene også i de kommende helgene.

– Men det er vi forberedt på, vi har en god grunnberedskap og evne til å ivareta den type aktivitet som vi så denne helgen, sier politiinspektøren.

I Hønefoss var det mye folk ute, men de oppførte seg så bra at politiet fikk lite å gjøre.

Andre saker å lese

Problemer med kortbetaling i Hønefoss 16.mai

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

Les mer i RingeriksAvisa

Viktig redusering av Brett Perlini

16-05-2022 Sport NTB - avatar NTB

Viktig redusering av Brett Perlini

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Les mer i RingeriksAvisa

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa