mandag, 06 september 2021 09:21

Hovland 19 millioner kroner rikere etter kjemperunde

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Hovland 19 millioner kroner rikere etter kjemperunde AP Photo/Gerald Herbert

Viktor Hovland (23) spilte en strålende sisterunde av PGA-tourmesterskapet. Han endte på en meget sterk 5.-plass sammenlagt i FedEx-cupen.

Hovland åpnet glitrende og noterte seg for birdie på hull tre, seks og åtte på East Lake Golf Club i Atlanta. Han fortsatte den gode formen på «back nine» – de siste ni hullene – med birdie på hull 13, 17 og 18.

Hovland bokførte totalt bare én bogey på sisterunden. Den kom på hull 16.

Totalt -14 for hele turneringen gjør at Hovland delte 5.-plassen med OL-mesteren Xander Schauffele. Premien for 5.-plassen blir dermed 2,2 millioner dollar for hver av spillerne. Det tilsvarer 19 millioner kroner etter dagens kurs.

Hovland kunne gjøre lite med Patrick Cantlay og Jon Rahm, som kjempet om seieren. Cantlay trakk det lengste strået og er, med seieren i FedEx-cupen, blitt rundt 130 millioner kroner rikere.

Det er bare 30 spillere som får delta i PGA-tourmesterskapet. De har kvalifisert seg gjennom PGA-touren og Fed Ex-cupen.

Rankingløft for Hovland

Viktor Hovland klatrer én plass til 14.-plassen på mandagens ferske verdensranking i golf.

Takket være helgens 5.-plass i PGA-tourmesterskapet sniker nordmannen seg forbi Jordan Spieth på listen. Det er ingen endringer blant de 13 øverste på rankingen, som toppes av spanjolen Jon Rahm.

Hovland gjorde et skikkelig byks på verdensrankingen da han vant på PGA-touren i Mexico i desember i fjor. Siden har han ligget stabilt mellom 10.- og 15.-plass.

Neste nordmann på verdensrankingen, Kristian Krogh Johannessen, faller åtte plasser siden forrige utgave og ligger på 303.-plass.

NTB