mandag, 06 september 2021 09:21

Hovland 19 millioner kroner rikere etter kjemperunde

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Hovland 19 millioner kroner rikere etter kjemperunde AP Photo/Gerald Herbert

Viktor Hovland (23) spilte en strålende sisterunde av PGA-tourmesterskapet. Han endte på en meget sterk 5.-plass sammenlagt i FedEx-cupen.

Hovland åpnet glitrende og noterte seg for birdie på hull tre, seks og åtte på East Lake Golf Club i Atlanta. Han fortsatte den gode formen på «back nine» – de siste ni hullene – med birdie på hull 13, 17 og 18.

Hovland bokførte totalt bare én bogey på sisterunden. Den kom på hull 16.

Totalt -14 for hele turneringen gjør at Hovland delte 5.-plassen med OL-mesteren Xander Schauffele. Premien for 5.-plassen blir dermed 2,2 millioner dollar for hver av spillerne. Det tilsvarer 19 millioner kroner etter dagens kurs.

Hovland kunne gjøre lite med Patrick Cantlay og Jon Rahm, som kjempet om seieren. Cantlay trakk det lengste strået og er, med seieren i FedEx-cupen, blitt rundt 130 millioner kroner rikere.

Det er bare 30 spillere som får delta i PGA-tourmesterskapet. De har kvalifisert seg gjennom PGA-touren og Fed Ex-cupen.

Rankingløft for Hovland

Viktor Hovland klatrer én plass til 14.-plassen på mandagens ferske verdensranking i golf.

Takket være helgens 5.-plass i PGA-tourmesterskapet sniker nordmannen seg forbi Jordan Spieth på listen. Det er ingen endringer blant de 13 øverste på rankingen, som toppes av spanjolen Jon Rahm.

Hovland gjorde et skikkelig byks på verdensrankingen da han vant på PGA-touren i Mexico i desember i fjor. Siden har han ligget stabilt mellom 10.- og 15.-plass.

Neste nordmann på verdensrankingen, Kristian Krogh Johannessen, faller åtte plasser siden forrige utgave og ligger på 303.-plass.

NTB

Andre saker å lese

Hønefoss senket av Simonsen

07-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

07-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

Les mer i RingeriksAvisa

Noen har sladret på Bjarne Minde

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I flere år har de Bjarne Minde-kontrollerte foretakene 4 Like AS, Minde & Minde AS og Vinteren Kommer AS hatt adresse hos kompisen Alf Martin Ulven i Kristiania Eiendomsforvaltning AS.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann knivstukket i Gol

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En mann i 30-årene ble knivstukket på Golsfjellet. En mann i 20-årene er pågrepet. Begge de involverte har bakgrunn fra Øst-Europa. Mannen som ble knivstukket, er ikke alvorlig skadd og ble...

Les mer i RingeriksAvisa