onsdag, 30 juni 2021 10:47

Gjester registrerte seg ikke på Peppes - nå kan smitten være løs

Skrevet av
Gjester registrerte seg ikke på Peppes - nå kan smitten være løs Illustrasjonsoto: Gorm Kallestad / NTB

Ringerike kommune har fått meldt at en person bosatt i en annen kommune, som har testet positivt for Covid-19 har vært på Peppes pizza i Hønefoss på fredag 25.06 i tidsrommet kl 18-20.

Ringerike kommune presiserer at de opplever at Peppes pizza i Hønefoss tar smittevernet på høyeste alvor og har god plass mellom bordene. Men fordi den smittede kan ha vært smitteførende i det aktuelle tidsrommet velger kommuneoverlegen å oppfordre andre besøkende på restauranten i det aktuelle tidsrommet til å la seg teste seg ved symptomer.

Alle kjente nærkontakter i personens besøksgruppe er i karantene.

Andre besøkende på restauranten har det ikke vært mulig for smittesporingsenheten å informere personlig. Det er få som har valgt å registrere seg på restaurantens registreringsliste og ingen av dem med telefon nummer eller etternavn.

Kommuneoverlegen minner om at det i regjerningens plan for gradvis gjenåpning fortsatt er krav om registrering ved besøk på serveringssteder og oppfordrer alle til å registrere seg slik at man har mulighet til å gjennomføre en tilstrekkelig smittesporing.