onsdag, 02 juni 2021 09:37

Nakstad: Tror nordmenn kan reise på harryhandel igjen i juni

Skrevet av
Nakstad: Tror nordmenn kan reise på harryhandel igjen i juni Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Espen Nakstad tror det blir mulig for nordmenn å reise til Sverige for å handle allerede denne måneden. – Det går i den retningen, sier han.

Den assisterende helsedirektøren sier til Dagbladet at det vil bli mulig å reise når smittetrykket går ned, eller når et vaksinesertifikat er på plass.

– Det er kanskje ikke så lenge til. Jeg tror kanskje det blir allerede i juni-måned. Det blir spennende å se hvor vi står når vi kommer dit. Jeg vet ikke, men håper og tror det går i den retningen i juni-måned. Da kan alt ha blitt lettere, sier Espen Nakstad.

Butikkene i Strømstad og de øvrige handelsstedene langs grensa mot Norge har slitt tungt etter at det ble innført strenge reiserestriksjoner på grunn av pandemien.

Samtidig har omsetningen i norske dagligvarebutikker og Vinmonopolet økt kraftig som følge av bråstoppen i grensehandelen og taxfree.

Mandag slapp Virke en rapport som beregner at omsetningen i dagligvarebutikkene økte med 5,8 milliarder kroner i fjor, mens omsetningen til Vinmonopolet økte med 2,8 milliarder kroner på grunn av stansen i grensehandelen.