tirsdag, 30 mars 2021 12:59

Rekord for norske nettbutikker – krise for sko- og klesbutikkene

Skrevet av
Sko- og klesbutikkene har opplevd en stor nedgang i omsetningen under pandemien. Situasjonen er kritisk, mener Virke. Sko- og klesbutikkene har opplevd en stor nedgang i omsetningen under pandemien. Situasjonen er kritisk, mener Virke. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Norske nettbutikker opplever rekordomsetning under pandemien. Samtidig har smitterestriksjoner ført til krise for kles- og skobutikkene.

I februar økte omsetningen i norske nettbutikker med hele 74 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge en rapport fra Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge.

– Dette er rekordtall for bransjen. Den sterke nettveksten i årets to første måneder må sees i sammenheng med perioder med stengte butikker i sentrale deler av landet, og at vi sammenligner med måneder før korona i 2020. Det blir interessant å se hvordan netthandelen utvikler seg når pandemien er over, sier direktør for handel i Virke, Harald J. Andersen.

Sko- og klesbutikkene, som er omfattet av smittevernrestriksjoner, har derimot opplevd en nedgang i omsetningen på henholdsvis 19 og 34 prosent.

– Det er kritisk og viser alvoret i situasjonen. Mange deler av næringslivet er sterkt preget av smittesituasjonen og de nye koronarestriksjonene, og det er åpenbart fare for at mange kan gå konkurs før smitteverntiltak er avviklet, og etterspørselen tar seg opp, sier han.